Ufuk IRGAŞ

Bursa'da yaşayan Karslılar komşuları Ardahan ve Iğdır İl ve ilçe derneklerini de yanlarına alarak, kısa adı Bursa KAISİAD olan Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici ve İş Adamları Derneği’ni kurdular. Bursa'nın en yeni Derneği KAISİAD yönetim kurulu geçtiğimiz hafta sonu üç şehrin ileri gelen sanayicilerinin de katıldığı Konak 18’de bir tanıtım kahvaltısı düzenledi. Kahvaltının ardından Yönetici Tekin Bulut'un sunumuyla Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından, kürsüye çıkan derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Yener Bulut yaptığı konuşmada derneğin kuruluş sebepleri, projeleri, hedefleri ve vizyonları hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Yener Bulut yaptığı açıklamada, “Üç serhat şehrimizin tek yürek olmuş dernek başkanlarım ve yönetim kurulu ile Bursa ekonomisine yön veren değerli iş insanı hemşerilerim derneğimizin tanıtım kahvaltı ve toplantısına hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Biz buradan Tüm Bursa kamuoyunu saygıyla selamlıyoruz. Ülkemizin üreterek büyüyen bir yapıya kavuşması için var gücüyle çalışan iş dünyasının insanları olarak, Bursa'da bulunan yöremizin siz değerli temsilcileriyle bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bir toplum kültürel ve manevi değerlerini korumadığı sürece, Ekonomik olarak ne kadar güçlü olursa olsun, sosyal acizliğe uğramış bir toplum olmaktan öteye gitmez. Bunun için derneklerimizi önemsiyor ve değer veriyoruz. Derneklerimizle birlikte sosyal ve kültürel projeler üstlenmek istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

BAŞARIYI YAKALAYACAĞIZ
“Bursa’ya şöyle bir baktığımızda yöre sosyal kültür ve dayanışma derneklerinin hepsinin yanında iş adamları derneği mevcut olduğunu görüyoruz. Bunun çok güzel örneklerini Bursa’mız da görmek mümkündür” diyen Bulut, “Neden Kars-Ardahan-Iğdır sosyal ve kültürel derneklerimizin yanında KAISİAD olmasın dedik. Bursa’da bulunan bürokratlarımızda bu oluşuma dahil ederek yanımızda olmalarını sağladık sağlamaya da devam edeceğiz. Eğer kamu kuruluşlarında bir ayağınız yoksa eksiğiz demektir. Bizler inşallah İşadamlarımız-Bürokratlarımız ve derneklerimizle bu başarıyı yakalayacağız. Bursa’da varlığımızı daha güçlü hissettirmek için Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunun bilincindeyiz. Bizler Bursa KAISİAD olarak bu derneği kurduk. İçimizden farklı yorumlar, farklı fikirler, eleştiriler olabilir. Biz bunları saygıyla karşılıyoruz. Tabi ki farklı fikirler olacak. Farklılıkları zenginliğimiz olarak görüyoruz. Eksik ve hatalarımız olacak, bunları birlikte nasıl çözeriz buna bakmamız lazım. Bizler kimseyi ötekileştirmeden; dil, din, ırk, mezhep, siyasi görüş ayrımı yapmadan kucaklayıp, ortak bir akılla başarıyı nasıl yakalarız, ülkemize ve toplumumuza nasıl faydalı oluruz, bunların hesaplarını iyi yapacağız. Bursa KAISİAD’ımızı titiz bir şekilde güzel bir tüzükle, 6 aylık geçici bir yönetim oluşturduk, Bu süre içerisinde üye kayıtlarımızı yapacağız. Eksiklerimizi tamamlayacağız. BURSA KAISİAD olağan Kongresini yapacağız. Kongre sonrası oluşacak, yeni yönetimle daha güçlü ve kararlı  yolumuza devam edeceğiz” dedi.

YILDIZTEKİN FARKI 
Dernek başkanları ve iş insanlarının da proje ve önerilerini dile getirdiği toplantıda Karslı iş insanı Nükrettin Yıldıztekin yaptığı açıklamada, "Havası sert insanı mert memleketimin güzel insanları korkunun ecele faydası yoktur. Üç şehrin insanları bu yola baş koyduysa tabi ki ellerini de taşın altına koymaları gerekmektedir. Kars-Ardahan ve Iğdır illerinin sesini duyuracak ve Bursa Ekonomisine katkıda bulunacak üç serhat şehrimiz ve doyduğumuz Bursa arasında köprü oluşturacak oluşumun ihtiyacı olan KÜLTÜR EVİ için ben şahsım olarak beş bin lira bağışta bulunacağım yetmedi otuz hemşerimden de beşer bin lira bağış almayı siz hemşerilerim ve basının önünde taahhüt ediyorum" ifadelerini kullandı. Dernek yönetimi şu isimlerden oluştu: Yönetim Kurulu Başkanı  Yener Bulut, Başkan Vekili Ferhat Bozkurt, Sayman Talat Kara, Yazman Tekin Bulut, Yönetim Kurulu Üyeleri Cemalettin  Yılmaz, Şefik Kaya ve Yusuf Bedir.