Fatih AKKUŞ

Bursaspor Basketbol bu sezon ilk defa liderlik koltuğuna oturdu. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda bu sezon ilk defa kapalı gişe maça çıkan Potanın Timsahları ilk çeyrekte fişini çektiği Karesispor’u 86-65 mağlup ederek şampiyonluk yolunda ilk ateşi yaktı.

Bursaspor'dan adaylık açıklaması Bursaspor'dan adaylık açıklaması

İLK ÇEYREKTE İŞ BİTTİ

Yeşil Beyazlılar ilk çeyrekte öyle bir hücum ve savunma ile baskı kurdu ki izleyenler gözlerine inanamadı. Arda Vekiloğlu oyuncularına nasıl bir motivasyon uyguladıysa her atılan sayıdan sonra oyuncular gösterdikleri sevinç şekilleriyle bunu bariz belli etti. İlk çeyrekte Karesispor yüklenmeye yeltendi ama bu başına büyük iş açtı. Savunmada zafiyet gösteren Balıkesir temsilcisi Bursaspor’a engel olamayınca fark bir anda 22 sayı oldu 32-10. Daha sonrasında ikinci periyotta Timsah rakibine acımadı ve baskılı oyununa devam etti. Özellikle Recep Doğrusöz ve Can Özcan’ın etkili oyunu bu dakikalarda Karesi’nin başına oldukça iş açtı. İlk yarıda taraftar ile bütünleşen Timsah soyunma odasına 52-26 önde girdi.

Salon doldu taştı

İkinci yarının başlamasına saniyeler kala tribünlerden “Yönetim uyuma taraftarlar dışarıda” tezahüratı yükseldi. Biletler bitmiş salon hınca hınç dolmuştu. Sezer Sezgin dışarıya çıkarak kalabalığı kontrol etti. İçerde olduğundan fazla seyirci vardı ve çok sayıda taraftar dışarıda kalmıştı. Onların da içeriye alınmasıyla salon doluluk oranı yüzde 100 olunca tribünlerden yükselen ateş parkeye sıçrayınca ortaya maç sonunda 86-65 gibi bir skor çıkınca Karesi hem evine eli boş döndü hem de lider geldiği Bursa’dan 2. olarak dönmenin huzursuzluğunu yaşadı.