Ufuk IRGAŞ - Mustafa TANITAN

Bursa Gaziantepliler Dernek Başkanı ve Şengüloğlu Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Şengüloğlu, bayram öncesinde açıklamalarda bulunarak, bayramların vazgeçilmezinin baklava olduğunu ifade etti. Balat satış mağazasında değerlendirmede bulunan Şengüloğlu, şu açıklamayı yaptı: “Şengüloğlu ailesi, baklavanın memleketi Gaziantep’ten 1984 yılında Bursa’ya göç eden ve doyduğumu kentte katma değer kazandıran bir aile. Bursa’daki ilk şubemizi babam Mehmet Şengüloğlu 1984 yılında Çekirge’de açtı. Ağabeyim Adnan ve amcalarım Gaziantep’in en iyi baklavacılarında yetişti. Ben liseyi, kardeşim Ahmet de üniversiteyi bitirdikten sonra dükkânımızın en alt kademesinden işe başladık. 2003 Yılında Beşevler, 2007’de Korupark, 2015’te ise Çalı yolu üzeride 1000 metrekarelik imalathane ve Balat üretim merkezini açtık. Baba ve kardeşler hariç 35 çalışanımız var ve kaliteli ürünle vatandaşı buluşturmaya devam ediyoruz.”

“MALZEMEYİ YERİNDEN TEMİN EDİYORUZ”

Hijyene önem verdiklerini belirten Şengüloğlu, “Baklava imalatında 1. sınıf ürün kullanıyoruz. Yağı Şanlıurfa’dan, cevizi Tokat Niksar’dan, fıstık ve nişastayı Gaziantep’ten, peyniri ise 1985 yılından beri Orhaneli’nde özel olarak yaptırıyoruz. Kısaca lezzeti ve kalitesi tartışılamayacak baklavalarımıza Türkiye damgası vuruyoruz” diye konuştu.

“SEVGİMİZİ KATIYORUZ”

Şengüloğlu Baklavaları Balat sorumlusu Bilal Şengüloğlu, imalatlarını gerçekleştirirken ham maddeye sevgilerini kattıklarını belirterek, “Teknolojiye fazla müdahil olmadan 2. nesil olarak aldığımız marka mirasını gelecek nesillere aktarmakla beraber kalite ve hijyenden ödün vermemek öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır” dedi ve babasının Çekirge, büyük ağabeyinin Beşevler, kardeşi Ahmet’in ise üretim sorumlusu, kendisinin de Balat ve Koru Park’tan sorumlu olduğunu ifade etti. “Üretimde yetişmiş eleman almıyoruz, eski bir deyimle eti senin kemiği benim diyerek çocuklarımızı bir okuldaymış gibi eğitip yetiştiriyoruz” diyen başarılı işletmeci, “Elemanlarımıza mesleki eğitimin yanı sıra iş ahlakı gibi unsurlarla beraber aile ortamı içinde büyüyüp yetişmelerini sağlıyoruz” diye konuştu.

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Bilal Şengüloğlu son olarak baklava ve tatlı çeşitlerinin yanı sıra Börek çeşitlerinin üretimini de yaptıklarını sözlerine ekledi. Bilal Şengüloğlu, kaliteli ve lezzetli baklavanın kuyumcularda satılan altın renginde olması ve göze, dile, damağa hitap etmesi ve ağza alındığında ses çıkarması gerektiğini kaydetti. Şengüloğlu Ramazan Bayramı’nın olmazsa olmazlarından baklavanın isim yapmış firmalardan alınması gerektiğini, merdiven altı imalatlara ise itibar gösterilmemesi gerektiğini söyledi.

YANGINDAN ZARAR GÖRDÜM

Şengüloğlu, geçtiğimiz yıllarda Ramazan’ın 18. gününde Balat satış merkezinde elektrik kontağından çıkan bir yangın sonucu ikinci katın kullanılmaz hale geldiğini ve komşularının uyarısı ile erken müdahale sonucu can kaybının olmadığını, maddi zararın ise 50 bin liranın üzerinde olduğunu da sözlerine ekledi. Şengüloğlu Türk ve İslam aleminin huzur ve barış kardeşlik içinde, baklava tadında bir bayram geçirmesi dileklerinde de bulundu.