Özkan YILDIRIM

Öncelikle Muhtarım bizleri yemyeşil doğasıyla ünlü güzel köyünüzde misafir ettiğiniz için size teşekkür etmek istiyorum. Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında da sorularımızı yöneltelim sizlere?

İÇME SUYU SIKINTISINI BİTİRDİK...

Tabi ki, bizlere böylesine güzel bir fırsat sunduğunuz ve buralara kadar gelip bizlerle röportaj  yaptığınız, çekimler yaptığınız için öncelikle ben de sizlere ve gazetenizin yöneticilerine teşekkür etmek istiyorum. Ben Fikret Ak doğma büyüme bu köylüyüm. Genel olarak geçimimizi çiftçilikten sağlamaktayız. 1989 yılında ilk olarak  aza seçildim. Sonrasında 2009 seçimlerinde köyde  yaşayan insanlarımızın  teşvik ve onayıyla muhtar adayı oldum. O yıl yapılan seçimde hiç rakibim yoktu sonrasında 2014 seçimlerinde bir aday daha çıktı. 2019 seçimlerinde yine rakipsizdim. Bu manada bana desteklerini esirgemeyen Toprakdere köyünün sakinlerine buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 2009 seçimleri öncesinde o zamanın ilçe başkanının  arkadaşım  olması nedeniyle köyümüzün altyapı ve içme suyu eksikliklerini benim gidereceğim  konusunda  burada yaşayan vatandaşlarımız benim Muhtar olmam konusunda hemfikir oldular. Böylelikle çalışmalara başladık. 11 yıldan beri görevimi yürütmekteyim bu sürede altyapı ile ilgili bütün sıkıntılarımızı giderdik başta içme suyu ve kanalizasyon olmak üzere herhangi bir eksiğimiz kalmadı. Hatta içme suyumuzun çok daha fazla nüfusa yetecek kadar olduğunu da söylemek istiyorum. Bu süreçte camimizin yanındaki şadırvanı da yine yaptık o da çok güzel oldu , köyümüze yakıştı ,ayrıca imamevini de yine köyümüze kazandırdık.

     Peki muhtarım gerçekten 11 yıllık süreçte kanalizasyon ve içme suyu başta olmak üzere birçok sıkıntıyı sona erdirmişsiniz , bundan sonra şu da olsa Toprakdere için güzel olur, ya da şöyle bir çalışma yapılırsa bizim için hoş olur dediğiniz neler var?


KÖPRÜ BÜYÜK SIKINTI..

Dediğiniz üzere içme suyu sıkıntımız çok büyüktü ve o işi şükürler olsun ki hallettik. Şimdi bundan sonra bizim eksikliğimiz olarak aşağıya doğru giderken Papatya Köyü yolu üzerinde dere üzerinde bir  köprümüz var. O köprü derenin üzerinden geçen  konumu bakımından hem alçak hem de dar, biçerdöverler ya da daha büyük olabilecek tarım araçları o köprüden geçemiyor. Bu da bizler için çok büyük sıkıntı. Ayrıca dereden yoğun su gelmesi durumunda dağlardan sökülüp gelen ağaç parçaları ve tomruklar   köprüde biriktiğinde o bölgelerin tamamen sular altında kalmasını sağlıyor. Bu manada  az bir  ekim alanımız olması dolayısıyla selin yayılmasıyla  tarım arazilerimizin dörtte biri sular altında kalıyor, insanlarımıza maddi ,manevi çok büyük darbe vurmuş oluyor. Sayın başkanlarımızdan isteğimiz istirhamımız burada bulunan köprünün yeniden yapılarak  genişletilmesi ve yükseltilmesi yönünde olacaktır. Bizlere yardımlarını  hiçbir zaman esirgemeyen Büyükşehir Belediye başkanımız  Sayın Alinur Aktaş'a ve Yenişehir Belediye Başkanı sayın Davut Aydın'a şimdiden teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

 

ÇOK AMAÇLI SALON ŞART

Ayrıca bir diğer eksikliğimiz de köyümüzde herhangi bir çok amaçlı salonumuzun olmamasıdır. Gördüğünüz üzere haftada bir gelen doktorumuz da muhtarlık içerisinde hastalarını  kabul etmektedir. Yapılacak çok amaçlı tesiste Düğün Salonu'nun yanı sıra hastaların bakılabileceği bir odanın da yapılmasını istiyoruz. Bu düğün salonu sadece düğün, kına gibi özel günlerde için değil, ne bileyim köyde yapılan bir hayır, hıdrellez kutlamaları, cenaze taziyeleri ve benzeri günlerde insanların bir arada  olacağı ,toplanacağı yemeklerini yapabileceği ikram edebileceği bir tesis olarak da düşünebilirsiniz. Bu bağlamda bizim çok yüksek oranda nüfusumuz yok ama dediğim gibi bayramlarda, seyranlarda, Hıdrellezlerde, özel günlerde  burada binlerce kişi oluyor  ve böyle bir sosyal tesisin böyle bir çok amaçlı tesisin çok çok  büyük  eksikliğini duymaktayız. Değerli başkanlarımızdan bu konuyla da ilgili desteklerini beklediğimizi ayrıca eklemek istiyorum.

  •      Fikret Muhtarım, röportajımız da bayağı uzadı son olarak neler eklemek istersiniz, bilhassa üç dönemdir sizi destekleyen oylarıyla sizin muhtar olmanızı sağlayan Toprakdere Köyü halkına neler söylemek istersiniz?


EVDE KAL TOPRAKDERE EVDE KAL YENİŞEHİR

Bilindiği üzere ülke olarak da sıkıntılı bir süreçten geçmekteyiz. Koronavirüs illeti bütün dünyayı olduğu gibi ülkemizi de  etkilemekte. Öncelikle  köy halkımızın sağlıklarına dikkat etmesi mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamalarını  söylemek istiyorum. Bu arada bütün halkımıza da bu  öğütlerimizin aynısını iletmek istiyorum.3 seçimdir benim yanımda olan rakip dahi çıkmasına fırsat tanımayan Toprakdere Köyü halkına teşekkürlerimi iletmek istiyorum ve son olarak evde kal Türkiye!!! evde kal Yenişehir!!! evde kal Toprakdere!!! demek istiyorum…

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi