Mustafa TANITAN

658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başaltı pehlivan olarak gümüş madalya kazanan Okan Yavaş, memleketinde krallar gibi karşılandı. Karşılamaya çok sayıda vatandaş, Mustafakemalpaşa Yalıntaş Güreş Ağası ve Karaca Süt Mamulleri’nin üreticisi Habib Karaca, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ile eski pehlivan Recep Yenioğlu da katıldı.

KÖYÜNÜ SEVİNCE BOĞDU

Pehlivanlar diyarı olarak tarihe geçen Mustafakemalpaşa Çakallar köyü ÇAKDER çatısı altında güreş yapan ve Kırkpınar’da 6 yıl önce başaltı boyuna yükselen İsmail Varol'un ardından köyünü ve ilçesini sevince boğan Okan Yavaş'ın karşılama ve kutlama programında Bursa Kütahyalılar Dernek başkanı ve Domaniç güreşlerinin altın kemerli ağası Beyhan Gündüz, Çalı Güreş Ağası Hakan Söğünmez, Mustafakemalpaşa Sincansarnıç Alibey Güreş Ağası  Ozan İnci, Kabulbaba Güreş Ağası Niyazi Dal, eski ağa Bahattin Kaya ve Kırkpınar Güreşleri’nde baş boyuna yükselen Yalçın Öncül ile ÇAKDER güreşçileri ile çok sayıda güreş sever hazır bulundu. Karşılama ve kutlama etkinlikleri ilçenin girişinde yer alan Etibank Tesisleri önünde başladı ve 30 kilometre mesafede bulunan Çaltılıbük köyünde yapılan dua ile sona erdi. Dört saat süren etkinliklerde futboldan sonra en çok seyircisi bulanan Ata sporumuz yağlı güreşin önemine değinildi.

BELEDİYE KADROSUNA ALINDI

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

Sunumunu Kırkpınar baş cazgırı Pele Mehmet'in oğlu Pele Bülent'in yaptığı ve Kırkpınar davul zurna ekibinin de katıldığı karşılama töreninde ilçe belediye başkanı Mehmet Kanar şampiyon pehlivan Okan Yavaş'ı tebrik ettikten sonra belediye kadrosuna alındığı müjdesini verdi. Etkinliği düzenleyen Yalıntaş güreş ağası Habib Karaca da yaptığı konuşmada, "Bursalı ağalarımla katıldığım Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı sarayiçinde bizleri sevince boğan Bursalı şampiyonlarımızı canı gönülden kutluyorum. Başaltı boyuna yükselen hemşerim Okan Yavaş ile 25 yıl aradan sonra Bursa’mıza başpehlivanlığı kazandıran Yalçın Öncül kardeşime bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı   
 
BİR ARAYA GELELİM

Yağlı güreşin olmazsa olmazlarından ağaları adına, Çalı Güreşleri’nin ağası Sönmez Makine Yönetim Kurulu Başkanı ve Büyükşehir Dağ-Der güreş Ağası Hakan Söğünmez de etkinlikte yaptığı konuşma, “Peygamber ve dualı spor olarak bilinen ata sporumuz yağlı güreşin yaşatılması ve gelecek nesillere taşınması için biz ağalara önemli görevler düşmektedir. Bakınız biz burada yedi ağa ile Yağlı güreşe katkı koymaya çalışıyoruz. Biz ağalar Türkiye genelinde yapılan bütün güreşlere katılarak ata yadigârı yağlı güreşe destek vermekteyiz. Biz geçtiğimiz aylar içinde Çanakkale Kepez,  Mustafakemalpaşa Sincansarnıç Alibey Güreşleri ve Çalı ile son olarak da Kırkpınar Güreşleri’ne de katılarak ağalarımıza destek verdik. Bugün de buradayız. Ben ata sporumuz yağlı güreşe destek veren belediye başkanlarımız ve güreş ağalarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.