BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

Fulya GÜVEN
AK Parti Bursa Milletvekili ve aynı zamanda TBMM Adalet Komisyonu Üyesi olan Emine Yavuz Gözgeç, kısa adı BUİKAD olan Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği’ni ziyaret etti. BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eroğlu ve Yönetim Kurulu arkadaşlarının da hazır bulunduğu buluşmada Gözgeç, kadının kendini hissettirdiği her alanda sanayide, kırsalda üretimin içinde bulunan hemcinsleriyle sık sık bir araya geldiğini hatırlatırken, “BUİKAD çatısı altındaki hemşerilerimizi takdirle takip ediyoruz. Sivil toplum örgütlerimizle yaptığımız çalışmalar bize yön vermekte. Biz de Ankara'da Bursa'yı temsil eden isimler parti gözetmeksizin girişimci kadınlarımızı destekleyen projeleri gündeme taşıyıp hayata geçirilmesine yardımcı olacağız. Çünkü biliyoruz ki kadınlarımız güçlü olursa, ülkemiz de güçlü olacaktır. Bizim çalışma felsefemiz budur” dedi.
 

'STEM' ÜZERİNE 
Meclis olarak genç kızlarımızı fen bilimleri, mühendislik ve matematiğe yönlendirmek adına hayata geçirilen ‘STEM’ programı hakkında bilgiler aktaran Gözgeç, “Her alanda üretimde kendini gösteren kadınlarımıza rehberlik etmek ve devletin sağladığı desteklerden haberdar etmek bizim görevimizdir. Kadın dernekleri, kooperatifler, üreticiler çok sık aralıklarla bir araya gelmeli ve hazırlayabilecekleri ortak projeleri tartışmalıdır” ifadelerini kullandı.
 

BÖLGENİN GÜÇLÜ TEMSİLCİSİ
BUİKAD’ın çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Başkan Oya Eroğlu ise Gözgeç’in Meclis'te kadınların sesi olmayı başardığını dile getirirken, “BUİKAD bölgedeki tek iş kadını derneğidir. Biz bu bilinç ve sorumlulukla, geleceğe yönelik önemli çalışmalara imza atacağımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.