Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi
Gülin ÖZDEMİR
Osmangazi Belediyesi, vatandaşların daha modern ve hijyenik koşullarda alışveriş yapabilmeleri için mahallelere kapalı Pazar alanların kazandırmaya devam ediyor. Son olarak Panayır Mahallesi’nde yaptırılan kapalı Pazar alanı törenle hizmete açıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, açılış kurdelesini Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Gökay Bilir, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu, pazarcılar ve Panayırlılarla birlikte kesti. 
 
 
ÇOK İŞLEVLİ TESİS
Açılış öncesinde konuşan Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi’nin daha yaşanabilir bir şehir olması için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ettiklerini kaydetti. Yollardan parklara birçok hizmete imza attıklarından bahseden Başkan Dündar, pazar alanlarının önemine dikkat çekti. Dündar, “Kapalı pazar alanları vatandaşımıza hem daha modern hem de daha hijyenik şartlarda alışveriş yapma imkanı sunuyor. Açık pazarlarda yazın sıcak kışın ise soğuk ve yağış alışverişi zorlaştırıyor. Kapalı pazar alanları hem iklim şartlarından korurken hem de otopark ve sosyal etkinlik alanı gibi farklı amaçlar için de kullanılabiliyor” dedi. 
 
MESCİTTEN ÇAY OCAĞINA
Panayır Kapalı Pazar Alanı’nın özelliklerinden de bahseden Dündar, şunları kaydetti: “5 bin 500 metrekare alana inşa edildi. 200 pazarcı esnafımız buradan faydalanabilecek. Pazar alanımızda Zabıtamız için de bir alan oluşturduk. Aynı zamanda çay ocağımız ve mescidimiz de bulunuyor. Balıkçılarımız için özel bir bölüm oluşturduk. Kısacası hem vatandaşımız hem esnafımız için konforlu bir alışveriş mekanı oldu. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
 
MODERN GÖRÜNÜM
Panayır’a da ayrı bir parantez açan Başkan Dündar, mahallenin planlara uygun bir gelişim gösterdiğini altını çizdi. “Panayır’ı bir cazibe merkezi haline getireceğiz” sözünü veren Dündar, “Panayır’da modern şehirleşmenin örneklerini görmeye başladık. Bu mahallemiz artık varoş görüntüden kurtuluyor. Kıyıda kenarda kalmış bir mahalle değil. 2009’da göreve geldiğimizden bu yana Panayır mahallemize hizmet binasından spor tesislerine, parklardan bisiklet ve yürüyüş yollarına pek çok hizmet kazandırdık. Yaptığımız hizmetlerle Panayır, artık modern bir hüviyete kavuşuyor” vurgusu yaptı. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Panayır Kapalı Pazar Alanı’nın açılışı dualarla yapıldı. Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu ve Panayır Muhtarı Binali Taş ile vatandaşlar da Başkan Mustafa Dündar’a teşekkür etti.