Fulya YILDIZ

‘Durgun Ekonomide Satmak’ konu başlıklı son programın konuşmacıları Plena Human Bütünsel İnsan Gelişimi Akademisi’nden Özlem Aktaş ile Bahar Karaca oldu. İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ve yönetim kurulu üyelerinin de takip ettiği seminere çok sayıda firma temsilcisi ilgi gösterdi..

ZAMAN YÖNETİMİ
Koç ve Eğitmen Bahar Karaca, “Zamanı harcamak yerine zamana yatırım yapmalıyız” sözleriyle zaman yönetiminin önemini vurguladı. Ekonomide durgunluğun söz konusu olduğu dönemlerde zaman yönetiminin daha da önemli hale geldiğini belirten Karaca, işe bakış açısının değişmesi gerektiğine de dikkat çekti. Krizi fırsata çevirmenin en güzel yolunun hatalardan ders almak olduğunu kaydeden Karaca, her zaman olumlu bakmanın işlere de olumlu yansıdığını aktardı. 

DAHA GÖRÜNÜR OLUN
Eğitmen ve Psikolojik Danışman Özlem Aktaş ise fiyatın her zaman belirleyici tek unsur olmadığına vurgu yaparak, “İstikrar ve güven böyle zamanlarda daha da önemli oluyor. Ekonominin durgun olduğu zamanlarda müşterilerinizi korumak önemli… Bunu sağlarsanız durgunluktan en az etkilenenlerden olursunuz. Araştırmalar kriz dönemlerinde danışmanlık alanların bu süreçten başarıyla çıktığını gösteriyor. Ekonomide durgunluk var diye bazı şeyleri ertelemeyin. Hatta ertelediğiniz şeyleri bu dönemde hayata geçirin. Daha fazla görünür olun” tavsiyesinde bulundu. Aktaş, başarı için gündemin iyi takip edilmesinin de doğru karar almada etkili olduğunu vurguladı.

Bursa’da gençler yılbaşına şarkılar eşliğinde girdi Bursa’da gençler yılbaşına şarkılar eşliğinde girdi