Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu
Özkan YILDIRIM
•      Öncelikle Muhtarım hayırlı olsun demek istiyorum, muhtarlıktaki ilk döneminiz  sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında bize Hürriyet Mahallesi ile ilgili bilgiler verirseniz sevinirim?
Ben de sizlere öncelikle köyümüze kadar gelip bizlere güzel gazetenizin müstesna sayfalarında yer ayırdığınız için teşekkür etmek istiyorum. Ben Ahmet Kaçar, 1964 Karacabey-Hürriyet Köyü doğumluyum, doğma büyüme bu köylüyüm. İlkokul hayatım burada geçti. Ortaokulu Karacabey’de tamamladıktan sonra liseyi de Bursa'da bitirdim. Evlendikten sonra Bursa'da Renault fabrikasında çalışmaya başladım. 23 sene kadar orada çalıştıktan sonra emekli oldum. Köye devamlı gidip geliyordum annem 84 yaşında o yüzden  son 10 senedir 3-4 günde bir buradaydım. Emekli olunca da burada yaşayan insanlarımız Hürriyet köyünde yaşayan arkadaşlarımız, dostlarımız  muhtar olmamı istediler, teşvik ettiler. Ben de onları kırmayarak 2019 seçimlerinde muhtar adayı oldum muhtar adayı olmam da burada yaşayan insanlarımızın desteği, teşviği çok önemliydi. Seçimde 3 aday vardı eski muhtar son iki günde yarıştan çekildi açık arayla kazandım. Aşağı-yukarı diğer iki adayın toplamı kadar oy alarak rahat bir seçim sonucunda muhtarlık seçimini kazanmış oldum. 
 
BİZ İYİ BİR EKİBİZ.!!!
Seçimlerde ekip olarak da çok güzel bir çalışma ortaya koyduk. Birinci azam, Şakir Fikir diğer azalarım, Tahsin İşler, Osman Aydın ve Abdullah Aydın ile birlikte ekip olarak da çok güzel bir sonuç ortaya koyduk köyümüzde hepimizde zaten sevilen, sayılan kişileriz. Oyların çoğunu almamızın sebebi de zaten bu yüzdendir. Hürriyet 1952 senesinde 201 hane ile kuruldu, Bulgaristan göçmenleri için, özel bir çiftlikmiş burası, böylelikle 201 hane 30'ar dönüm tarla ve ortak kullanım alanı olarak da yani mera olarak da 800 dönümde bu şekilde bırakılmış. Akabinde 30'ar dönem kimseye yetmediği için,  bizim burada köyümüzde bizim yaş aralığımızda ve bizden daha büyük yaş guruplarında okuma oranları yüksektir. O yüzden Bursa'da bir yerlerde çalışmışlar. Burada ovalar yavaş yavaş boşalmaya başlayınca çiftçilik bitmiş emekliler var çoğunlukla şu an. 7-8 çiftçi ailemiz var o kadar. Onlarda buğday, ayçiçeği gibi ekim  yapıyorlar. Hayvancılıkta yok  burada ayrıca.
 
SU PROBLEMİ KALMADI..
 
• Muhtarım,  Aşağı-Yukarı 9 aydır muhtarsınız,  bu süreçte değişenler oldun mu mahallenizde?
Elbette, oldu. Belki de benim dönemime denk geldi şanslıyım o konularda bilemiyorum artık. Bizim  köyümüzün en büyük problemi  suydu, suyumuz yoktu, yazın tankerlerle taşıma ile su geliyordu buraya tankerlerle günde 5 tanker 10 tanker fakat kesinlikle yetmiyordu Sonuçta taşıma su ile değirmen dönmez misali. Buraya  müracaat, oraya müracaat derken Bursa şebeke suyuna bağlattık kurban bayramının arifesinde köyümüzü. Şu an Bursa'daki kullanılan su köyümüze gelmiş oldu su derdimiz yok artık. 1952 senesinden beri su sıkıntısı vardı, işte kışın bir  şekilde idare ediliyordu ama yazın hiç olmuyordu. Bu sıkıntı sona ermiş oldu böylelikle.
 
BELEDİYEDEN BÜYÜK DESTEK GÖRDÜK..
Bakkal binamız vardı, ama çok eski olduğundan  hizmet vermiyordu. Onun çalışmasını yaptık Karacabey Belediyesi'nden istedik sağ olsunlar ilgilendiler. Sayın başkana da buradan teşekkür etmek istiyorum ayrıca. Böylelikle bakkalımızı hizmete açılmış olduk. Muhtarlık, dernek ve kahvenin hizmet verdiği binamızın çatısı kötü durumdaydı. Çatısı aktarıldı. Tuvaletlerimiz kötü durumdaydı onları düzenledik gerçekten 9 ayda gözle görülür değişimler sağladık, sağlamaya  çalışıyoruz şu anda yine köy merkezinin düzenlemesini  yapıyoruz parke taşları yerleştiriyoruz.
 
KARACABEY BELEDİYESİNE ÇOK TEŞEKKÜRLER...
•    8-9 ayda hatırı sayılır  bir hizmet getirmişsiniz  gerçekten de, gördüğümüz kadarıyla Karacabey Belediyesinden olsun,  Büyükşehir Belediyesi'nden olsun ne gibi istekleriniz var? Bu konularla ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?
Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki; Karacabey Belediye Başkanımızdan Ali Başkandan, Başkan Yardımcılarından her konuda memnunuz ne dersek ne söylersek anında müdahale ediyorlar yardımcı oluyorlar yardımlarını desteklerini bizden esirgemiyorlar. Onlara buradan tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum hiç problem olmuyor sıkıntı olmuyor. Büyükşehir ile ilgili aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Bir tek Park Bahçelerden şimdi hesapladım 1000 tane ufak süs bitkileri aldık onlar da önümüzdeki hafta gelecek Bunun haricinde büyükşehirden bir bank ve masa istedim göndermediler. Bunu sosyal medyadan gören Nilüfer Belediyesi bankları, masaları gönderdi. Bu bağlamda Büyükşehir'den farklı sıkıntılarda destek beklediğimizi söylemek istiyorum. 
 
BİR KAÇ SIKINTI VAR..
20-25 tane ağaç direk var sonrasında beton olmasına rağmen yan yatmış direkler var bu sıkıntılarla ilgili UEDAŞ'a dilekçeler yazdık. Biz bir kaza bela olmadan bunların değişiminin  yapılması lazım diye düşünüyoruz. Çünkü yakın köylerde Mudanya'ya kalan köyler de herhangi bir elektrik sıkıntısı,kesintisi olmazken maalesef bizim burada bir haftada bir iki haftada bir kesintiler oluyor.  Köy içi sokaklarda  yollarda  sıkıntılı yerler var Karacabey Belediyesi'nden getirmiş olduğumuz malzemelerle işte gördüğünüz gibi parke yapıyoruz, çiçek düzenlemeleri yapacağız köyümüzün  meydanı çok  güzel olacak bittiğinde. Dediğim gibi çalışmayan yollarımızın da düzenlenmesi  lazım. Bu bağlamda Karacabey Belediyesi'nin buna gücü yetmiyor. Büyükşehirden destek bekliyoruz bu konuda... Son olarak başta Hürriyet Mahallesi sakinleri olmak üzere bütün Karacabeylilere, bütün Bursalılara sevgilerimi selamlarımı göndermek istiyorum esenlikler diliyorum.