Gökhan GÜNDOĞDU

DemirtaşsporKulübü 1946 yılında gayri federe olarak kurulmuş, bugüne kadar da birçok başarıya imza atmış. 1948 yılına gelindiğinde ise resmi olarak Bursa ve Türk futboluna hizmet etmeye başlayan en eski kulüpler arasında Demirtaşspor. Tarihi başarılarla dolu olan kulüp 1946 yılında Türkiye Şampiyonası’nda ikinci ligi yazı tura ile kaybederek 3 sezon önce Bal Ligi’ni de son anda kaçırdı. Şu anda Bursa amatör kümede mücadele eden kulüp, altyapıda gençlerle oynayan, onların iyi bireyler olması ve bir yerlere gelmesi için mücadelesine ara vermeden devam ettirmekte. Futbolcu fabrikası unvanını da hiçbir zaman elinden düşürmeyen Demirtaşspor, Türk futboluna kazandırdığı nice futbolcularla da tarihe onurlu bir imza bırakmış durumda.


 

ÇALIŞMALAR TAM GAZ
İsmail Kurtaranoğlu kulübün fahri başkanı olup, senelerce fedakârca kulüp için gecesini gündüz yapmakta ve hala çalışmalarına ara vermeden devam etmekte. Başkan Metin Altepe döneminde Demirtaş Spor kulübü 1. Kümeden Süper Amatör Küme’ye şampiyonluk yaşayıp çıkmıştır ancak Süper Amatör Küme’den de Bal Ligi’ne çıkma şansını son anda kaybetmiştir. Sayın başkan Metin Altepe sağlık sorunları nedeniyle görevini 2 dönem mevcut başkan yardımcılığı yapmış olan ve daha önce de başkan yardımcılığı ve genel sekreterlik görevinde bulunmuş olan İhsan Tozaklı'ya bırakmıştır.

EN ÖNEMLİ SORUN TESİSLEŞME
Kulübün şu anki teknik direktörü olan Vedat Ay, kulübün geleceği hakkında gazetemize şu açıklamalarda bulundu: "Demirtaşspor'un en büyük sorunlarının başında tesisleşme gelmekte ve altyapının oluşturulması gerekmektedir. Tesisin oluşturulmasında değerli büyüklerimizden,Büyükşehir Belediye BaşkanıAlinur Aktaş ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın desteklerini beklemekteyiz. Öncelikle Demirtaşspor'un, dediğimiz gibi, tesisleşme olmadan altyapısı üst düzeyde olmayacaktır. Bunun içinde bir yapılanmaya gidilmesi gerekiyor. Futbol okullarından başlanıp her yaş kategorisindeki çocukların yarışmacı gruplarına hazır olması için disiplinli çalışarak ve başarılı sonuçlar alarak mücadele ettiği gruplarda lider çıkıp Türkiye şampiyonasına giderek Bursa'mızı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Tekrar, mazisi başarılarla dolu olan kulübümüzün ismini elde edeceğimiz nice başarılar ile duyurmak istiyoruz. Burada da vurgulamak istediğimiz tesisleşmenin önemi; bu sorun tekrar tekrar önümüze çıkmaktadır.”

GECE GÜNDÜZ FEDAKÂRLIK 
Başkan sayın İhsan Tozaklıda gazetemize şu açıklamalarda bulundu: “Bursa, genç nüfus bakımından çok şanslı bir ilimizdir. Spor yapma bilincinin genç yaşlarda evlatlarımıza aşılanması gerekmekte. Bizim de kulüp olarak tek gayemiz genç kardeşlerimiz ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak ve bu yolda onlara destek vermek ama bizim de tesisleşme noktasında çok büyük eksiklerimiz var. Kulübe ait gelir getirecek tesislerin olmaması, günümüzde futbolun endüstriyel bir hal alması sebebiyle, ister istemez tesisleşme önemi bir kez daha karşımıza çıkmaktadır. Başlıca amacımız geleceğimiz olan gençleri kötü alışkanlıklardan korumak. Onların sporcu kimliğini ve kişiliğini kazandırmak için fedakârca çalışmalar içinde bulunmaktayız. Bir kez daha vurgulamak istiyorum ki orada kulübe maddi destek sağlayacak tesislerin olması şart. Değerli belediye başkanlarımızdan, sayın milletvekillerimizden ve yöneticilerimizden kulübümüze destek vermelerini bekliyoruz. İnanın bunu canı gönülden istemekteyiz camia ve mahalle olarak.”

ULU ÇINAR YENİDEN…
“Demirtaş Spor Kulübü Bursa futbol camiasında bir marka olmuş kulüptür” diyen Başkan Tozaklı,“Bu büyük ulu çınarı ayakta tutmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bizleri bu yolda desteklerini esirgemeyen mahalle esnafımıza geçmiş dönem başkanlık yapan başkanlarımıza teşekkürü bir borç bilmekteyiz. bizim yine üstüne basa basa dediğimiz gibi kulübümüze ait bir tesis olmasını istiyoruz. Demirtaşpaşa Mahallesi’ne yakın semtteki çocuklara spor yaptırıp,gençliğimizi Türk futboluna ve topluma kazandırmak,onları kaliteli ortamlarda yetiştirmek de tek arzumuzdur. Siyasetçilerimizin, değerli iş adamlarının, yerel idarecilerimizin sesimizi duyarak bize destek çıkacağına eminim” değerlendirmesini yaptı.

Başkan Bozbey: “Marka değerimize sahip çıkalım” Başkan Bozbey: “Marka değerimize sahip çıkalım”

HER KULVARDA ZİRVEYE
Kulübün ana branşı futbol olup yan branşlarda da ismi duyulmakta.  Bunlar:Oryantiring, voleybol,basketbol, bisiklet, dağcılık, bocce. Bu branşlardaDemirtaşpaşasporTürkiye ve yurtdışında da sesini duyurmaktadır. Daha sağlıklı nesiller yetiştirmek için destek bekleyen kulübün hedefleri ise çok büyük.