Mustafa TANITAN
658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan adaylarını teker teker yenerek Başpehlivan olan Antalyalı Ali Gürbüz güreş severlerin gönüllerinde taht kurdu. Güreş otoriteleri ve güreş severlerin başpehlivan adayları olarak gösterdikleri Orhan Okulu, Fatih Atlı, İsmail Balaban ve Şaban Yılmaz gibi favorileri alt ederek altın kemerin sahibi olan dev adam Ali Gürbüz başpehlivanlık mücadelesinde yaptığı bütün maçlarda ne bir faul yaptı ne de hakemlerden ikaz aldı. Ali Gürbüz, Kırkpınar Güreşleri’nde hemşerisi Orhan Okulu ile yaptığı final maçında rakibini yenerek 658. Kırkpınar Güreşleri’nin başpehlivanı oldu ve geçici olarak altın kemeri boyuna taktı.

KIRKPINAR’A BURSA DAMGASI
Geçtiğimiz cuma, cumartesi ve pazar günü Edirne Sarayiçi’nde gerçekleştirilen yağlı güreşlerde Bursa, federasyon temsilciliği, hakem, cazgır, pehlivanlar ve yüzlerce güreş severler tarafından temsil edildi. Bursalı Musa Aydın’ın takdir edilen ve alkışlanan konuşması ile start alan 658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izlemek ve ata sporumuz yağlı güreşe destek vermek amacı ile Çalı, Barakfaki, Görükle, Kestel, Keles ve çeşitli ilçelerden yüzlerce güreş sever özel araçları ve otobüslerle Edirne’ye adeta çıkarma yaptılar.

İKİ ŞAMPİYON ÇIKARDIK
658. Kırkpınar Güreşleri’nde 7 yıl aradan sonra başaltı ve 25 yıl aradan sonra da başpehlivan çıkardık. Küçük boylarda varlık gösteremeyen Bursalı pehlivanlar büyük ortada Mustafakemalpaşa Çaltılıbük köylü Okan Yavaş'ın ikinci olarak başaltı boyuna yükselmesi ve Nilüfer Belediyesi adına başaltı boyunda güreş tutan Yalçın Öncül'ün de boyunda ikinci olarak baş boyuna çıkması Bursalı güreş severler ile yakınlarını sevince boğdu. Her iki belediyede geçtiğimiz günlerde düzenledikleri törenlerle yüzümüzü güldüren pehlivanlarımızı ödüllendirdiler. 

KİMLER KATILDI?
658. tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne, Çalı güreşlerinin ağası Hakan Söğünmez, Bursa Kütahyalılar Dernek Başkanı ve Domaniç Güreşleri’nin altın kemerli ağası Beyhan Gündüz, Mustafakemalpaşa Yalıntaş güreş ağası Habib Karaca özel davetli olarak katılırken, Kırkpınar baş cazgırı Pele Mehmet ve oğlu Pele Bülent, eski pehlivanlardan Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz ve eski yağlı güreşler Güney Marmara Sorumlusu Orhan Yavaş, saha komiserleri ve hakemler özverili bir çalışma ile görevlerini layıkıyla yerine getirdiler.

ATA SPORUNA DESTEK
Kırkpınar Güreşleri’nin üç altın kemerli güreş ağası Seyfettin Selim tek başına ağa adayı olduğu ağalık yarışını 361 bin lira ile yeniden kazanırken kendisine destek veren bütün ağalara teşekkür etti. Kırkpınar Saray içine heykeli dikilen üç ağadan biri olan müteahhit Seyfettin Selim bu sene yapılan güreşlere Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yapılan yağlı güreşlerde ağa seçilen bütün ağaları davet etti. Davete icabet eden ağalara ikramda bulunan ve çeşitli hediyeler veren Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim güreşlere katılan ağalara katılımlarından ötürü teşekkür ederek, “Ata sporumuz yağlı güreşin yaşaması ve yaşatılmasında güreş ağalarının çok önemli bir yeri vardır. Yağlı güreşin olmazsa olmazlarından ağalık seçimlerinin bütün güreşlerde yapılmasını arzu ediyor ve ata sporumuz yağlı güreşe desteklerinden ötürü başta Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve bütün belediyelere teşekkür ediyorum” dedi.


 

AĞA GÜNDÜZ'DEN ÇAĞRI
Türkiye’de yapılan bütün güreşlere katılarak ata sporumuz yağlı güreşe desteklerini sürdüren Bursa Kütahyalılar Dernek Başkanı ve Domaniç Güreşleri’nin altın kemerli ağası Beyhan Gündüz Kırkpınar Güreşleri’ne de katılarak desteklerini sürdürdü. Ağa Kırkpınar Güreşleri’nde derece yapan pehlivanlarımız ile güreş sever seyircilerimize desteklerinden dolayı teşekkür etti ve bundan böyle bütün güreşlere katılma çağrısı yaptı.

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı