Nil ARABACI

Çekirgespor Başkanı Mehmet Ünlügüzel çeyrek asrı geride bırakmış biri olarak başkanlık görevini layıkıyla sürdürmeye devam ediyor. Aslen Bursalı olan Ünlügüzel hayatını spora adamış çalışkan ve başarı dolu bir çizgide yıllardır görevini yapmak için kulübünün başında yer almakta. 25 yılı geride bırakan, deyim yerindeyse koca çınar Başkan Mehmet Ünlügüzel gazetemize yaptığı açıklamada, “Çekirgespor Kulübü’nün tarihi 1974 yılına dayanıyor. O yıllarda Çekirge İdmanyurdu olarak futbol, yüzme ve su topu dallarında faaliyet gösteriyordu. Bursa’nın sembolü olan Havuzlupark bir zamanlar nice yüzücülerin de başarılarına imza atmış ve geleceğin sporcularını yetiştirmiştir. Kulübümüz, 1974 yılında genel kurul yapamadığından dolayı dernekler müdürlüğü tarafından kapatılıyor, tarih yaprakları 1980 senesini gösterdiğinde 7 kişilik bir yönetim kurulu ile tekrar kuruluyor, o günkü şartlarda yönetmelik gereği aynı isim ve forma rengini Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü kabul etmeyince mecburen ismini değiştirerek Çekirgespor adını alıyor. Yani o tarihten bu günlere kadar belki de binlerle ifade edebileceğimiz futbolcuyu yetiştirdik diyebilirim” ifadelerini kullandı.

ÇOK DUAYENİN EMEĞİ VAR

“Çekirgespor futbolda birçok başarıya imza atmıştır, kupalarımız ve şampiyonluklarımız da var ama o zaman güzel bir idare binamız olmadığından kupaların çoğu yok ilk yıllarda gelen yöneticilerimiz birçok şampiyonluğa imza atmışlardır” diyen Başkan Ünlügüzel, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türk futbolu ve alt yapıları iyi olan takımlar bu şartlarda ayakta durmaktadır biz de kulüp olarak bu prensip ile yolumuza devam ediyoruz. O dönemde kulüp işleri için sürekli Ankara’ya giden Cemil Eskicioğlu ağabeyimize o günkü şartlarda diğer kurucu üyeler Müfit Gürsu (eski Bursaspor futbolcusu), Işık Uğurtuğ, Selçuk Ergin, merhum Sedat Dinç, Rıdvan Koca ve İdris Çetinbilek ağabeylerimize sonsuz teşekkür ederiz. Futbol takımımız Bursaspor’un kuruluşunda Kahya Nusret ağabeyimiz Bursaspor forması giymiştir. İlk defa amatör milli takımda oynamış olan Orhan Pişirgen de  Çekirgespor’da yetişmiş bir futbolcudur. Tabi ben o dönemleri hatırlamıyorum. Ben de bu bilgileri değerli büyüğüm olan, Bursa futbolunun tarihçesini bilen Mustafa Şahin’den öğrendim. O yıllarda kulübümüzde oynayıp da zamanında Bursaspor’un kulüp başkanlığını yapan Kani Şen ve Galatasaray takımında oynamış olan duayen hocamız Özmetin Erkut ve daha aklıma gelmeyen değerli ağabeylerimi saygı ile anıyor, bu dünyadan göç edenlere de rahmet diliyorum.”

HAYATIMI BU İŞE ADADIM

Ünlügüzel, “Genç yaşlarda başkanlık görevine geldiğimde, yönetim kurulumuzun en genciydim. Bu günlere gelene kadar çok çalıştık. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz ve halkımızın da desteklerinizi bekliyoruz. Yıllardır Çekirge semtinde hizmet veren kulübümüz 13 yıldan bu yana Osmangazi Belediyesi’ne bağlı olarak Hüdavendigar Spor Tesisleri adı altında hizmet vermektedir. Futbol benim hayatım, kendimi, hayatımı bu işe adadım. Yönetim kurulu genelde futbolculardan oluşmaktadır. Daha önceki yıllarda da faal olarak futbol oynayan kardeşlerimiz semtimizin takımına sahip çıkarak yöneticilik yapmaktadır. Futbola gönül vermiş her gencin burada olduğunu onlara hizmet vermekten gurur ve mutluluk duyduklarını belirten Başkan Mehmet Ünlügüzel; kulübümüzde genelde alt yapı sporcuları olarak 17, 18 ve 19 yaşındaki genç kardeşlerimizle beraberiz. Başta hocalarımız olmak üzere emeği geçen herkese ve bize bu tesisleri kazandıran Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar’a gazeteniz aracılığıyla teşekkürlerimi sunarım” diyerek A takımı olarak üç dalda mücadele verdiklerini belirtti.

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

BİRÇOK KEZ ÖDÜL ALDI

Başkan Ünlügüzel, Amatör Spor Haftası için düzenlenen törenlerde birçok defa ödüle layık görülmüştür. Çekirgespor’un futboldan başka basketbol ve bocce takımları bulunmakta. “Bocce ferdi spor da olsa kulübümüz adı altında dünya ve Avrupa şampiyonluğunda dereceler almıştır” diyen Ünlügüzel, amaçlarının genç sporculara spor yaptırıp topluma kazandırmak olduğunu belirten Ünlügüzel, Bursaspor’un şu anki durumuna çok üzüldüklerini, Türkiye’nin 4. Büyük şehrine bu durumun hiç yakışmadığını söyledi ve ekledi: “Çok çalışarak layığı ile yeniden eski yerimize döneceğimize inanıyorum. Çekirgespor geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştirmeye, keşfedilmemiş genç yeteneklere el uzatmaya, futbolu sevdirmeye ve gelecek nesillere örnek olmak için her zaman ayakta kalacaktır ve Bursa’mıza sahip çıkacaktır.” Ünlügüzel, Ağustos ayında başlayacak olan amatör müsabakalarda centilmenliğin ön planda olması dileğinde bulundu ve bütün takımlara başarılar diledi.

ÇEKİRGESPOR TUNAY HOCAYA EMANET

Futbol hayatına Sönmez Filament’te başlamış olan, ardından futbol hayatına Dikkaldırım, Hürriyetspor, Sırameşelerspor ve en son Çekirgespor’la devam eden Tunay Günel, 3 yıldan bu yana Çekirgespor’un antrenörü olarak görev yapmakta. Futbolla özdeşleştiğini ve büyük keyif alarak işini yaptığını anlatan Günel, genç sporculara da bu aşkı aşıladığını belirterek, “Futbol karşılıklı saygı ile oynanacak bir spor dalı; oyuncularıma bunu öğretiyorum” dedi. Tunay hoca, futbolun kuralına göre oynanması gerektiğini söyleyerek maç esnasında hakeme ve onun gösterdiği kurallara uyulması gerektiğini de sözlerine ekledi. Sporcularıyla başarıdan başarıya koştuklarını da açıklamasına ekleyen Günel, tek eksiklerinin malzeme olduğunu kaydetti ve gereksinimin karşılanması için Osmangazi Belediyesi’nden daha fazla yardımcı olmalarını istedi. Futbolda oyuncunun rahat idman yapması için ve en iyi koşullarda antrenmana çıkması için malzemelerin tam olması gerektiğini dile getiren Günel, eksiksiz malzemenin sakatlanmalara da engel olduğunu kaydetti.
 

BAŞKAN DÜNDAR’DAN DESTEK BEKLİYORUZ

Osmangazi Belediyesi’nin merkez ilçelerin dışında, diğer tüm ilçelere araç temin ederek bütün deplasmanlarda kendilerine yardımcı olduğunu kaydeden Tunay Günel, saha konusunda da sıkıntı çektiklerini, gençlerin daha büyük sahada ve daha iyi koşullarda çalışma yapmaları için büyük bir sahaya ihtiyaçlarının olduğunu kaydetti ve ekledi: “Biz kulüp olarak Dikkaldırım ve Hürriyetspor’un bulunduğu sahaları ve tesisleri genç futbolcu kardeşlerimiz rahat şartlarda çalışsınlar diye kiralıyoruz. Bizim istediğimiz, sadece çocuklarımız bu sahalarda kendilerini bulsunlar ve önleri açılsın. Bu açıdan Osmangazi Belediyesi’nin saha konusunda yardımcı olacağına canı gönülden inanıyorum.”

FUTBOL TUTKUNLARININ MOLA YERİ

Çekirgespor başta Başkan Mehmet Ünlügüzel olmak üzere sahasıyla, hocasıyla,genç yetenekli sporcuları ve tesisin içinde olan işletmesiyle herkesin ilgi odağı olan bir mekan. Yönetim Kurulu Üyesi ve Hüdavendigar Spor Tesisleri Cafe işletme sahibi Aynur Uysal aslen Trabzon Çaykaralı… Gençlerin Aynur ablası, yıllardır burada hem genç futbolcuların hem de ailelerini ağırlıyor. Vatandaşın dinlenme ve mola verdikleri yerin sahibi Uysal, “Başkanımız Mehmet Ünlügüzel Bursa’nın en sevdiği kulüp başkanları arasında olup, yıllardan beri görevini başarıyla yerini getirmiştir” diyerek kulübün destekçisi olduklarını belirtti. Uysal, genç sporcuların aile ortamında çalıştıklarını ve onların güzel yerlere geleceğine inandıklarını söyledi.