Fatih AKKUŞ

“Türkiye için transfer, Bursa için Aybaba zamanı…” Bu cümleyi kurmamızda belki de birçok neden olabilir ancak en büyük etken transfer. Transfer çalışmalarında Samet Aybaba’nın bugüne kadar alıp da fayda göremediği bir adam daha yok. Gittiği hangi takım olursa olsun muhakkak nokta transferler yapıyor. Devre arasında da durum bunu gösteriyor. İsmi geçen birçok futbolcu var ancak Aybaba’nın düşündüğü sadece 2 isim. Bakalım bu isimler kimler olacak ve Bursaspor’a nasıl katkı sağlayacak.

İSİMLER VAR ANCAK…

Samet Aybaba en son yaptığı konuşmada “Belirlenen birkaç isim var ancak gitmesi gerekenler de var. Önce onları kesinleştirelim daha sonra transfer konusuna yoğunlaşacağız” diyerek ince eleyip, sık dokuduğunu daha önce söylemişti. Camia transfer bekliyor ancak bu maddi zorlukta atılacak yanlış adım bu takımı daha çok zarara uğratacak. Aybaba bunun bilincinde olan bir teknik adam. Dikkat edildiğinde alt yapıdan oyuncu çıkarmak istemesinin tek sebebi var; o da gelecekte transfere para harcamamak. Aslında o bunu hep yapıyor.

 

 

YEMEN İÇİN BÜTÜN ÇABA

Bursaspor taraftarını daha önce defalarca kez “Terörist” ilan eden ulusal medyaya en iyi cevabı tribün verdi. Yemen’deki çocukların açlıktan ölmemesi için gece gündüz çalıştılar. İşini gücünü bırakıp sabahlara kadar gıda topladılar. Bir şehrin uyanışını sağlayıp topladıkları gıdaları 2 TIR halinde Yemen’e gönderdiler. Aynı ulusal basın “Gururumuz” diye paylaştı onları.

Bu kampanyanın gizli kahramanları da var. Gözlerden uzak çalışan Orhan Seyri ve arkadaşları da bu kampanyaya büyük destek verdi. O ve bu kampanyaya en ufak desteği dokunan, desteği olmasa da dualarıyla katkı koyan kim varsa Allah razı olsun.

 

BABA OĞUL BURSA İÇİN

Kapacak dediğimizde Türkiye’nin aklına hemen Burak Kapacak geliyor. Evet, o artık Türkiye’ye mal olmuş bir isim olma yolunda. Samet Aybaba hünerli ellerini konuşturdu ve onun gibi birçok ismi Türk futboluna kazandırdı ancak Bursalıların aklına, hele ki amatör takibi yapanların aklına ise babası Erdal Kapacak geliyor. Bir baba düşünün Bursa futboluna ömrünü vermiş ve belki de kendisinin başaramadığını oğlunun başarması için uğraşmış. Bir evlat düşünün; o da şehrinin takımı için sahalarda ter döksün. Bunun gibi örnekler Bursa’da çok ancak profesyonel olanı mazide kaldı.

 

 

VAKIFKÖY’ÜN ADI YETER

Türkiye’nin futbolcu fabrikası Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri nice yıldızın ilk yuvası. Kimi Avrupa’da ülkemizi temsil ediyor, kimi ise Süper Lig takımlarında Bursa’nın gururu olmak için formasının hakkını veriyor. Altyapıdan çıkarak Bursaspor armasını terletenler ise camiaya “Bu çocuklar tüm dünyaya bedel” dedirtebiliyor. Samet Aybaba’nın gelmesiyle Vakıfköy’ün değeri bir kez daha ön plana çıktı. Aybaba’nın gençlere verdiği değer ve oynattığı futbol ise 2010 ruhuna zemin hazırladı. Taraftar Timsah’ına güveniyor ve inançla söyleyebiliyor: “Gelecek yine nice şampiyonluklar!..”