Fulya GÜVEN-Talih YILMAZ

Emekli öğretmen Zeynep Yılmaz ve PTT emeklisi Mine Koyuncu 'Hayalimdi' adı altında ilk özel çini ve resim sergilerini Ördekli Kültür Merkezi’nde açtılar. Sergiye Ördekli Kültür Merkezi müdürü Ferhat Batı, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mihrimah Kocabıyık, Adalet ve Kalkınma Partisi dış ilişkiler Başkan yardımcısı Gül Başkan, Yıldırım Kadın ve Aile hizmetler Müdürü Filiz Çilingir, Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa İl Kadın Kolları’ndan Ayşegül Seyran, Bursa Kent Konseyi  Ressamları çalışma grup Başkanı Ümran Topsakal, Feminart Uluslararası gurup başkanı Mükerrem  Turhan katıldı.

RESİM VE ÇİNİ BİR ARADA

Hobi olarak başladığı resim sanatına gönül veren ve 20'ye yakın yağlı boya resim ve bir o kadar da çini yapan Yılmaz, “Hedefim hayallerimin sergisini açmaktı. Bu hayalime 15 Aralık’ta Bursa Ördekli Kültür Merkezi’nde yapmış olduğum çalışmaları sergileyerek kavuştum. Dört yıl önce resme ve çini yapımına merak sarıp eğitimini almaya karar verdim. Büyükşehir belediyesi BUSMEK ve OSMEK kurslarından eğitim almaya başladım” dedi. Yılmaz, Bursa Kent Konseyi Ressamlar ve Feminart gurubu üyesi. Daha önceleri yapılan karma sergilere Resim ve çini çalışmaları ile katılan Yılmaz ilk kez kişisel sergisini açtı.

BU SANATIN SONU YOK

“İlk olarak karakalem çalışmasıyla resim yapmaya başladım” diyen Yılmaz, 2 sene önce yağlı boya resme geçtiğini. Geçen süreçte, yağlı boyama tekniği ile insan ve doğa figürlerinin yer aldığı 20'ye yakın yağlı boya ve karakalem resimler  yaptığını söyledi. Yılmaz, "Resim sanatının sonu yok ama ben nereye kadar gidebilirim bilmiyorum. Ben istesem de resim beni bırakmıyor. 'Yapmayacağım artık, bıktım' diyorum ama bir saat sonra tekrar beni cezbediyor. Hocamızın verdiği karar doğrultusunda. Geçtiğimiz senelerde bir kaç tablo ile bazı sergilere katıldık. En acemi dönemimizde bile beğeni almak, daha iyisini yapacağıma olan inancım ile el emeği ilk sergimi açmak nasip oldu" diye konuştu.