Mustafa TANITAN 

Bursa’da Erzurum Dernekleri Federasyonu (BEDFE) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Oltu Çayüstü Derneği tarafından Osmangazi Tuzaklı Mahallesi’ndegeçtiğimiz ay düzenlenen 21. geleneksel piknik şöleninin ağası Serkan Çağlayan adına geçtiğimiz hafta sonu Alemdar Mahallesi’nde bulunan dernek lokalinde cağ döner ikramıgerçekleştirildi.

İSTANBUL'DAN GELDİ
Geçtiğimiz ay içinde Tuzaklı Mahallesi’nde gerçekleştirilen21. Geleneksel Piknik Şöleni’ne katılarak 20 bin lirayla ağa seçilen Serkan Çağlayan ikramda yaptığı konuşmada, “Bursa’da yaşayan yaklaşık 600 bin Erzurumluyu başarıyla temsil eden Bursa Oltu Çayüstü Dernek Başkanı Hasan Çalışkan ve yönetimini başarılı çalışmalarından dolayı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. İzlenimlerime göre Derneğimiz iki yıl önce 19. şöleni gurbette, yani Bursa’da gerçekleştirdi. Başkanım Hasan Çalışkan bu yıl ikinci kez yine doydukları şehir Bursa da gerçekleştirdikleri şölene beni de davet etti. Ben de davete icabet edip derneğe katkı amaçlı 20bin lira bağışta bulundum. Bugünde bana ağalık görevini tevdi eden hemşehrilerimle bir araya gelmek için İstanbul'dan buraya geldim. Hemşehrileriminbirlik, beraberlik ve kardeşlik çerçevesinde ülkemize hizmet etmesi dileklerimi iletiyorum”ifadeleri kullandı.

Bursa’da gençler yılbaşına şarkılar eşliğinde girdi Bursa’da gençler yılbaşına şarkılar eşliğinde girdi

BAŞKANDAN TEŞEKKÜR
Dernek Başkanı Hasan Çalışkan ikramda yaptığı konuşmada, “Ağamızın vereceği Cağ döner ikramına katılan ve katılamayan hemşehrilerime teşekkür ederek konuşmama başlamak istiyorum. Ağamız bu ikram buluşmasına katılmak için İstanbul'dan buraya geldi. Nüfusunun yüzde 85 i gurbette yaşamlarını sürdüren Çayüstülüler bu sene 21.’sini düzenlediğimiz şenliğimize binlerce kişi katıldı. Hemşerilerimin bu sene doyumsuz ve renkli geçen bir şölen yaşadıklarına inanıyorum. Dünyanın her yerindeki binlerce tebrik ve telefonlar aldığım şölenimize katılanhemşehrilerim bana ‘Sen ve yönetiminden Allah razı olsun. Bize hasret kaldığımız bir şölen yaşattınız” diye dua ettiler. Bunlardan biri deağamız Serkan Çağlayan, Zafer ağabeyimdi; ağam şölende verdiği sözü yerine getirmek için aramızda bulunuyor. Bu buluşmamızı sazlı ve sözlü yapmak istiyorduk ancak gelen şehitlerimize saygısızlık yapmamak için iptal ettik” diye konuştu.