Ufuk IRGAŞ

Salih Taşkın'ın yönettiği programda koro Besteci Erdinç Çelikkol'un şarkılarını seslendirirken koroda yer alan bay ve bayan solistlerde sahneye gelerek üstadın eserlerini seslendirdiler. Yaklaşık üç saat süren programa konuk sanatçı olarak katılan Ahmet Özhan ilerlemiş yaşına rağmen gösterdiği sahne performansı ile davetlilerden tam not aldı. Duayen Bestekar ve Hoca Erdinç Çelikkol ile eşinin de katıldığı programı izleyenler "Son yılların en güzel ve akıcı konserini izledik. Böyle güzel yorumcuların zor yetiştiği günümüzde Bülbül gibi şakıyan ve bizi Sanat Güneşimiz Zeki Müren'li günlere götüren kendi gibi sesi de güzel olan sanatçımız Ahmet Özhan'ı Allah nazardan saklasın. Bitmesini istediğimiz konseri kahramanı ve kendisine doyamadığımız Ahmet Özhan ve Büyükşehir Belediyemize bizlere böyle güzel bir gece yaşattıkları için teşekkür ediyoruz" dediler.

GÖNÜLLERDE TAHT KURDU
Konya'da gelensel olarak düzenlenen Mevlana'yı anma ŞEBİ-ARUS gecelerinde de Tasavvuf sanatçısı olarak da sahne alan ve sesi ile mütevazi kişiliği ile gönüllerde taht kuran Ahmet Özhan programında Erdinç Çelikkol'un yaklaşık otuz eserini seslendirdi. Eserlerin bazılarını seyircilerle birlikte okuyan Özhan, zaman zaman şarkılar arasında yaptığı konuşmada "Uzun bir aradan sonra sanatçıya ve sanata değer Bursalılarla beni buluşturan duayen güfte ve besteci Erdinç Çelikkol üstadım ile Büyükşehir Belediye başkanım Alinur Aktaş'a teşekkür ediyorum. Bursa yeşili tarihi ve doğal güzellikleriyle şanslı bir şehir. Bakınız Bursa rahmetli Zeki Müren ve Yıldırım Gürses ile de adını Dünyaya duyurmuş bir şehrimiz. Ben buradan Zeki Müren ve Yıldırım Gürses'e Allah’tan rahmet diliyor ve yaşayan efsane Erdin Çelikkol ile onun bu günlere gelmesinde büyük payı bulunan yengeme uzun ömürler diliyor ve Yüce Rabbimden onları başımızdan eksik etmesin niyazında bulunuyorum. Böyle bir program rahmetli sanat güneşimiz Zeki Müren'in şehri Yeşil Bursa ya da çok yakıştı. Sevgili sanatsever ve sanatçıya değer veren Bursalı hemşerilerime bana verdikleri değer ve destekten ötürü teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız. Ahmet Özhan bir kaç şarkıyı sahneye davet ettiği Erdinç Çelikkol ile birlikte de seslendirdi. Programın ardından emeği geçenlere Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız tarafından Çiçek takdim edildi.

ÖZHAN' DAN GAZETEMİZE ÖVGÜ
Arap Mustafa lakaplı gazeteci Mustafa Tanıtan program akışında sahneye çıkarak Ahmet Özhan ile yaşayan efsane Güfte ve Besteci Erdinç Çelikkol'a 30 yılı aşkın sürede çektiği fotoğrafların yer aldığı posterleri hediye etti. Özhan ve Çelikkol "Hiç bir maddi destek beklemeden sanat ve sanatçıya değer veren hepinizin de yakından tanıdığı kardeşimiz ve hepimizin ağabeyi yaklaşık kırk yıllık emekçi gazeteci dostumuz, agazete muhabiri Arap Mustafa ya bu jesti için teşekkür ediyor ve hediyesini evimizin baş köşesine yerleştireceğimizi ifade ediyor teşekkürlerimizi iletiyoruz" şeklinde övgüyle söz ettiler. 

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

AHMET ÖZHAN KİMDİR?
Gerçek adı Ahmet Katıgöz olan Ahmet Özhan, 26 Ağustos 1950 tarihinde babası polis olduğundan orada görev yaparken Şanlıurfa’da doğdu. Özhan babasının memuriyeti sebebiyle ilk ve orta tahsilini muhtelif il ve ilçelerde yaptı. 1960’lı yılların sonlarında İstanbul Belediye Konservatuarı ve Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde müzik eğitimini tamamlamıştır. Ahmet Özhan, Üsküdar Musiki Cemiyeti ve İstanbul Belediye Konservatuarı’nda eğitimini sürdürürken, bir yandan da sahne ve plak çalışmaları yaptı. İlk profesyonel sahnesini dk Belediye Gazinosunda yapmıştır. Genç yaşta sahneye çıkan Ahmet Özhan 1970’li ve 1980'li yılların Popüler Türk Müziği yorumculuğu ile de tanınıyor.