Özlem ATAÇ 

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz gazetemizi ziyaret ederek gündemi değerlendirdi. Yerli otomobilin Gemlik’e yapılmasının Mudanya’ya etkisinin olacağını belirten Türkyılmaz, “Yerli otomobil fabrikasının Bursa'da kurulması doğru bir karar. Bursa alt yapısı ve yan sanayisiyle bu konuda en hazır kentlerden bir tanesidir. Ancak yerinin orası olması konusunda iyi tartışılması gerekiyordu. Bana göre çok zorda olup faaliyetini durdurup kapanan boş fabrikalar var, bu boş fabrikalarda değerlendirilebilirdi” şeklinde konuştu.  

MARMARABİRLİK’E RAKİP Mİ OLDU?
"Mudanya Belediyesi Marmarabirlik’e rakip çıktı" gibi medyada çıkan haberleri değerlendiren Türkyılmaz, daha önce Mudanya Belediyesi’ne ait yerlerde yetişen zeytinlerin toplanıp, zeytinyağı yapıldığını ve elde edilen zeytinyağlarını muhtaç ailelere dağıttıklarını belirterek, “Bu sene dedik ki 50-100 ton civarında yağlık zeytin alalım ilave olsun insanlarımıza tanıtalım diye. Yağlık zeytin 2 lira 85 kuruştu. Bizde dedik ki 4 liradan alacağız yani en az 1 lira tüccarın üzerine koyacağız dedik. 4 lira deyince de Marmarabirlik’te yağlık zeytini 4 lira yaptı. Piyasada 4,5-5 liraya çıktı. Böylece köylü 1,5-2 lira kazandı. Tabi bu durum belki Marmarabirlik’i kızmış olabilir, tabiî ki bizde Marmarabirlik’i eleştiriyoruz. Marmarabirlik’in üreticisini korumak birinci görevidir. Sen şimdi kota koyuyorsun, ayrıca zeytin 10 liraysa tüccara 6 liraya veriyorsun. Ondan sonra da tüccarla nasıl rekabet ediyorsun. Marmarabirlik’in burada yaptığı rakibini güçlendirmektir. Yani bunu yapacağına 10 lira diyeceğine zeytinin hepsini al. Yani 10 tonsa 10 tonunu da alacak, 10 liradan değil de 8 liradan alacak böylece yine Marmarabirlik kazanacak” dedi.  

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKALIM
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Gemlik Körfezi’ne kimyasal madde üretimi için kurulması planlanan Derin Deniz Deşarj Ünitesi ile Kanal İstanbul projelerinin Marmara Denizi’nde geriye dönülemez tahribata neden olabileceğini belirterek, “Mudanya, Gemlik, İstanbul ve Marmara’ya kıyısı olan tüm belediyeler bilimsel ve hukuksal çalışmalar ışığında bir araya gelmeli kentlerimizin ve ülkemizin geleceğine sahip çıkmalıyız. Gemlik Körfezi’ne kurulacak bu tesis Marmara Denizi’ndeki canlı çeşitliliğinde geri dönülemez şekilde azalmalara neden olabilir. Tarih, doğa, kültür hepimizin. Marmara’yı, geleceğimizi hep birlikte mücadele ederek korumalıyız” dedi. Türkyılmaz, projenin yalnızca Gemlik’in değil, Mudanya için de büyük bir çevresel sorun yaratacağını vurgularken, yapılacak olan her türlü mücadeleye destek vereceklerinin altını çizdi.