Mine Cansu MAZI

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

Şehit Murat Alkan İmam Hatip Ortaokulu tarafından Genç Nida Kur'an- Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması  düzenlendi. İl  geneli bayanlar kategorisinde organize edilen yarışmaya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ünal Aslan, Eğitim Bir-Sen il temsilcisi  Ramazan Acar  Eğitim Bir-Sen  Nilifer İlçe Başkanı Halil Torun, Öğretmenler, Müdür ve veliler katıldı.

SİZİN EN HAYIRLINIZ

Genç Nida Hafızlık Yarışması'nın açılış konuşmasını yapan okul Müdürü Mehmet Şirin Dayan, "Hz.Muhammed  'sizin en hayrınız Kuran'ı Öğrenen ve öğretendir.' diye buyurmuştur. Kuran'ın talim edilmesi onun hayata geçirilmesidir aynı zamanda.Kuran ancak hayata taşınarak anlaşılabilir. Aksi halde bizler Kuran'ın vasıfları yol gösterici olmaktan uzak kalacaktır.Bu durum da Vahiy kendini bize açamayacaktır. Kuran'ın 3 unsuru söz konusudur. Bunlar  Eda-i Alan , Marif Alan ve en önemlisi Kalbi Alan  yani duygumuzla kalbimizle okumalıyız.Kıyamette Kuran hangi topluluğa şahitlik ederse o toplum kurtuluşa erecektir. Hz. Muhammed şöyle buyurmuştur  'Şu kitap var ya Allah'ın yeryüzüne indirdiği sofradır. Her kes gücü kadar bu sofradan beslenmelidir.'  Okullarda sevgili çocuklarımızın Kuran'la beslenmesine vesile olmaya çalışıyoruz" dedi.

GÜZELİN GÜZELİ DE VAR

Kuran-Kerim'in güzel olduğunu söyleyen Ünal, önemli olanın ise güzel okuyup anlamak olduğunu vurguladı.  İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ünal Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü, "Emeği geçen herkese teşekkür ederim.Kuran'da geçen geçtiği her kelime Allah'ın kelamıdır. Önemli bu kelamı doğru okuyup   hayat tarzına katabilmektir.Dürüst olmak, yalan söylememek, haram yememek gibi hususları yaşamımıza dahil etmeliyiz. Bu da okullarda Kuran'ı çocuklarımıza doğru anlaşılmasıdır."şeklinde konuştu. Genç Nida Kur'an- Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması’nda Hafızlık alanında 1. Başak Güneş, 2.Zübeyde Nur Aydoğdu, 3. Esra Nur Bahadır oldu. Kuran-ı Kerim-i Güzel Okuma bölümünde ise 1. Ceydanur Muratoğlu,  2.Ayşe Berra Eldemir ve 3.Esma Nur Ateş şeklinde sonuçlandı.