Gülin ÖZDEMİR

Kısa adı GESİAD olan 'Genç Sanayici ve İş İnsanları Derneği' geleneksel iftar programı Almiraotel'de yapıldı. Uludağ Üniversitesi Rektörlük görevine bir süre önce atanan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz gecenin konuğu idi. GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Demiral, içinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle birlik ve beraberlik duygularımızın en üst düzeyde olması gerektiğini vurgularken bu bereket ikliminin  tüm ülkemize  ve dünyamızı kaplaması temennisinde bulundu. 

1975'TEN GÜNÜMÜZE

Demiral, 28 yıllık geçmişi bulunan derneklerinin daha da güçlenerek hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini kaydederken daha sonra sözü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz bıraktı. Rektör Klavuz, 1975 yılında 8 fakülteyle yüksek öğrenim dünyasında yerini aldığını dile getirirken "Üniversitemiz artık, bugün kabına sığmamaktadır. Aile olarak iki katı büyüdük" dedi.

DİNAMİKLERİN BİR PARÇASI

Akademik ve sosyal üretime büyük önem verdiklerini vurgulayan Klavuz, “Toplum ve kent dinamikleri bizlerin bir parçası. Bilim toplum içindir. Bilim toplumumuzun huzur ve refahına fayda sağlamalı. Bizler ticari ve sinai hayatın içerisinde yer alarak sanayi-üniversite işbirliğinin en güzel örneklerini sergilemeye kararlıyız" dedi.
 

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

VAZGEÇİLMEZİMİZ AR-GE

Günümüz bilim ve üretim dünyasının vazgeçilmezleri arasında Ar-Ge'nin yer altınının altını çizen Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Hocalarımız, sanayi ve iş insanlarıyla  ortak projeler üretecekler. Ve inanıyoruz ki bu projeler toplumun dertlerine çözüm olacaktır. Elini taşın altına koymak isteyen herkese destek olacağız” ifadelerini kullandı.