Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu
Mehmet ÇETİNKAYA
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) geleceğin iş insanlarından oluşan genç derneği Genç MÜSİAD Bursa Şubesi, iş dünyasının genç temsilcilerini iftar yemeğinde buluşturdu. MÜSİAD Bursa Şubesi Dernek Merkezi’nde Genç MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Abdülkerim Demir’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyona Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal’ın yanı sıra Genç MÜSİAD Genel Merkez yöneticileri ile MÜSİAD Bursa Şubesi yönetim kurulu üyeleri de iştirak etti.
 
DÜNYAYI İYİ TANIYAN KAZANIR
Tüm misafirlerine katılımları nedeniyle teşekkür eden Genç MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Abdülkerim Demir, göreve geldiği günden bu yana geçen 2,5 yıllık zaman zarfından yapılanları anlattı. Bu görevde olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Demir, “MÜSİAD, önemli bir güç ve tesir alanına sahip. Genç işadamlarını yetiştiriyor. Genç girişimcileri yatırım konusunda teşvik ediyor. Ülkemizde değişime yön veriyoruz. 2,5 yıldır Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımızla beraber bu görevi yürütmekten onur duyuyoruz. Geleceğin Türkiye’sinde dünyanı iyi tanıyan gençlerin rol alacağına inanıyoruz. Türkiye’nin hem ekonomik olarak hem de siyasi anlamda bölgesinde ve dünyada söz sahibi olabilmesi için girişimci, inovatif, iyi eğitimli ancak bunun yanında kendi toplumsal ve manevi değerlerine de bağlı gençlere ihtiyaç olduğu kesin… Genç MÜSİAD da bu noktada üzerine düşeni yapmaktadır” dedi.
 
MÜSİAD GÜVENİLİR LİMAN
Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal da ardından kürsüye çıkarak davetlileri selamladı. Güçlü Türkiye’nin oluşturulmasında belki de en önemli görevin gençlere düştüğünü kaydeden Akbal, genç iş insanlarına, “İşin başında olmalıyız. Büyüklerimiz yarınları düşünmüş ve Genç MÜSİAD’ı kurmuş ama biz de Genç MÜSİAD olarak yarınlara hakkıyla hizmet etmeliyiz” diye seslendi. MÜSİAD’ın her zaman güvenilir bir liman, nefes alınacak bir nokta olduğunu vurgulayan Akbal, “MÜSİAD, bulunduğu döneme hizmet ederken, yarınları da her zaman düşünmüş, 2002’de Genç MÜSİAD’ın tohumlarını atmıştır. Bu tohumlar filizlenmiş, 17 yılı devirmiş, yurtiçinde 53, yurtdışında 23 şubeye ulaşmıştır” bilgisini paylaştı.
 
MOTTOMUZ DÖNÜŞÜM VE AKSİYON
Genç MÜSİAD Genel Başkanı Akbal, arkadaşlarıyla birlikte MÜSİAD adının hakkını vermek için ciddiyetle çalıştıklarını dile getirdi ve bu noktada birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Akbal, şöyle devam etti: “Ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına katkıda bulunacağımız bir tempoya gireceğiz. Sadece başkanlar, yönetimler değil, tepeden tırnağa, en alttan en üste kadar birlikte hareket etmeliyiz. Mottomuz dönüşüm ve aksiyon. İnşallah güzel işlere imza atacağız. Herkesten ricamız; ticaretiniz, işiniz, aile hayatınızda, sloganik söylemleri bırakalım. Yoksa bir arpa boyu yol gidemeyiz.”