Erkan ŞEN-Mustafa TANITAN

Bu sene yapılan Bu sene 345.'si yapılan Tarihi ve Geleneksel Kabulbaba Yağlı Güreşlerinde 15 bin lirayı taahhüt ederek Ağa seçilen Kirmastı Kervan Mobilya Yönetim Kurulu başkanı Niyazi Dal'da güreşler öncesi yaptığı konuşmada “Öncelikli olarak güreşlerimize katkıda bulunmak için kilometrelerce yol kat ederek buraya gelen güreş ağalarım ile güreş sever davetlilerimize teşekkür ederek konuşmama başlamak istiyorum. Çok sevdiğim ancak imkansızlıklar yüzünden kispet giyip çayırda güreş tutamadığım ata sporumuz yağlı güreşe katkıda bulunmak için ağalığa talip oldum. Allahın izni ile bir yıl boyunca ağalık görevimi layıkıyla yapmak için çaba göstereceğim. Ben bu köyde doğup da başka şehirlerde yaşayan hemşerilerime köylerine sahip çıkmaları tavsiyesinde bulunuyor burada güreş tutan Pehlivanlarımıza başarılar temenni ediyor ve siz saygıdeğer güreş severlere de iyi seyirler diliyorum" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN'DAN DESTEK SÖZÜ

Güreşlerin Tertip Komite Başkanı Erhan Adalıer müsabakalar sırasında yaptığı konuşmada, "Bu sene yapılan güreşlere katılarak destekte bulunan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanım Mehmet Kanar başta olmak üzere AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti içe başkanlarıma, Altınoluk'ta müteahhitlik yapan ve köyünün sevdalısı hayırsever işadamı Mustafa İnci, Kirmastı Kervan Mobilya AVM ile köy halkıma ayrıca Gölcük güreş ağam Mehmet Özbek, Çalı güreş ağaları Ercan Köse ve İrfan Çakmak, Yalıntaş güreşleri ağası Habib Karaca, Mustafakemalpaşa Sincansarnıç Ali Bey güreş ağası Ozan İnci ve  eski Kabulbaba Güreş Ağamız Bahattin Kaya ya katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Ben var oldukça köyümüzde Ata Sporumuz Yağlı güreş yaşayacak ve yaşatılacaktır” diye konuştu.

SICAK ASVALT İSTİYORUZ

Kabulbaba Güreşleri Tertip Komite Başkanı Erhan Adalıer sorunlarını sıralarken yetkililerden 5 kilometrelik Killik Kabulbaba köy yolunun sıcak asfaltla kaplanmasını istedi. Adalıer konuyla ilgili olarak “Daha önce Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve zamanın Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den yardım talebinde bulunmuştum. Allah razı olsun yetkililer sesimize kulak verdi ve yolumuzu asfalt yaptı. Ancak sıcak Asfalt olmadığı için yolumuz kısa sürede adeta kullanılamaz hale geldi. Ben yetkililerden yolumuzun yeniden gözden geçirilip gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu