Sevinç ÇELEBİ

2018 yılında kurulan Bursa Samsunlular Derneği’nin Gündoğdu Köyünün Mesire Alanı’nda Ramazan öncesi ilkini gerçekleştirdiği Piknik Şöleni, tüm dernek yönetimini ve ailelerini bir araya getirdi. Bursa Samsunlular Dernek Başkanı Hamza Türk agazeteye yaptığı açıklamada, hep bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti ve bu beraberliğin daim olması temennisinde bulundu.

Başkan Hamza Türk duygularını şu şekilde açıkladı:

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

“Samsun Vezirköprü doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Mezunuyum. Ayrıca Işık Üniversitesinde yüksek lisans mastır yaptım. Şimdi Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak ticari faaliyetimi sürdürüyorum.   

2018 YILINDA KURULDUK

Bursa’da nüfus olarak oldukça fazla olduğumuzdan 2018 yılında Bursa Samsunlular Derneğini kurduk ve yönetimi de genç bir yapıdan oluşturduk. Her birimizin ortalama yaşı 35… Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız var. Samsunlular Derneği olarak ilk faaliyetimizi 15 Temmuz 2018 yılında yaptık. Plakamızın 55 olması sebebiyle Gürsu’dan başlayan yolculuğumuz başta 55 araçla ve Türk Bayraklarıyla, sonra yol kenarından 500 araçla konvoy halinde ve hilal şeklinde Ankara Asfaltından devam etti ve bu görsel şölen Fomara’da sona erdi. Bunu biz yaptık, çünkü Samsunun kurtuluş savaşındaki önemi çok büyük. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1919 yılında Kurtuluş Savaşını ilk Samsundan başlattı ve işaret fişeği de Samsun’dan yakıldı. Dolayısıyla bizler için Kurtuluş Savaşı kadar 15 Temmuz’da aynı önemi taşıyor. Nasıl ki dedelerimiz ülkeye, vatana, millete, bayrağa sahip çıktılarsa, bizlerde dedelerimize yakışır bir şekilde öyle bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkacağız. Çünkü biliyoruz ki ancak ‘Birlikten güç doğar’.

KADIN KOLLARIMIZ ÇOK BAŞARILI

Kadın Kollarımız çok başarılı öreğin ve devamlı faaliyetleri var. Her ay toplanıyorlar. Kadın Kollarımız Başkanı Belgin Gök’ün avukat olması derneğimize ayrı bir renk ve güven katıyor. Avukat olmanın dışında birde yaşam koçu! Kadınlara konuyla alakalı eğitimler veriyor.