Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

Gülin ÖZDEMİR

Toplumsal hayata zarar veren ve travmatik sonuçlar doğuran tacizlerin cezalandırılması gerektiğini kaydeden Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Şahin, “Yasal anlamda takibin yapılabilmesi için, Cumhuriyet Başsavcılıklarına kişisel yazılı şikâyetin zorunlu olduğu bu tür durumlarda her zaman meslektaşlarımızın yanında saf tutacağımız bilinmeli” dedi. 

YASAL TAKİBİ YAPACAĞIZ
“TMMOB Disiplin Yönetmeliği gereğince, tacizi yapanların hangi meslekten olduğuna bakmaksızın disiplin hukuku bakımından da cezaya çarptırılmasının takibini yapacağız” diyen Şahin, “Odamızın web sayfasında meslektaşlarımıza kolaylık sağlamak amacıyla oluşturduğumuz iş ilanları bölümüne başvurular yapılmaktadır. Bu ilanlar sayesinde çok sayıda, özellikle genç meslektaşımız iş bulmuş ve halen çalışmaktadır. Yakın tarihte bu ilanlardan birini veren işverenin iş görüşmesindeki tutumu nedeniyle rahatsızlık yaşanmıştır” ifadelerini kullandı.

MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ
Genç mimarların gittikleri görüşmelerde tacize kayan tavırla karşılaştıklarını ifade eden Şahin, derhal tedbir aldıklarını ve odanın internet sitesinde paylaşılan ilanı web sayfasından çıkardıklarının bilgisini paylaştı. Sosyal medyadan yaşadıklarını paylaşan meslektaşlarına ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Şahin, bir yazılı, iki de sözlü başvuru alabildiklerini bildirdi. Şahin, bu tür konuların sonuna kadar takipçileri olduklarını ve suçluların cezasın kalmaması gerektiğini söyledi.