Mustafa TANITAN

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

Yağlı güreşlerin baş boyunda Bursa'yı temsil eden Pehlivanlar diyarı olarak da bilinen Mustafakemalpaşa Çakallar köyünün güreşçisi Sadullah Tanrıkulu'nun güreşi bırakması ve Ahmetbey Köylü Murat Aydoğdu'nun da yaş haddinden aktif güreş hayatına veda etmesinin ardından  bundan böyle Kırkpınar başta olmak üzere ülkemizde yapılan yağlı güreşlerde Bursa'yı temsil edecek olan 27 yaşındaki Yalçın Öncül bu başarısının ardından 53 Başpehlivanla mücadele edecek. Geçtiğimiz hafta içi Edirne Sarayiçi'nde gerçekleştirilen tarihi ve geleneksel Kırkpınar güreşlerinin başaltı boyunda ikinci olarak baş boyuna yükselen Yalçın Öncül 25 yıl aradan sonra Bursa'yı baş boyunda temsil edecek tek pehlivan unvanını da elde etti.

BURSA'YI SEVİNCE BOĞDU
Bursa Nilüfer Belediyesi adına Kırkpınar'da  güreş tutan aslen Tokat Zileli olan Yalçın Öncül'ün Başpehlivanlığa yükselmesi Bursa'da yaşayan hemşerileri ve güreş sevdalılarını sevince boğdu. Yalçın Öncül ve antrenörü amcası Özcan Öncül'ü binlerce yakınları ve güreş sevdalıları telefonla arayarak tebrik edip başarılarının devamını  dilerken sosyal medyada da on binlerce takipçiye ulaştı.
 

BAŞKAN'DAN ALTIN ÖDÜLÜ
Bursa'da yaşayan on binlerce güreşseveri sevince boğan Yalçın Öncül'ü önceki gün Nilüfer Belediye başkanı Turgay Erdem makamında kabul ederek ödüllendirdi. Bursa Kütahyalılar Dernek başkanı ve Domaniç güreşlerinin altın kemerli ağası Beyhan Gündüz, Çalı güreşağası Hakan Söğünmez,  Mustafakemalpaşa Yalıntaş Güreş ağası Habib Karaca ile Kırkpınar da büyük ortada ikinci olarak başaltı boyuna yükselen Mustafakemalpaşa Çaltılıbük köylü Okan Yavaş'ında katıldığı kabulde Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem yaptığı konuşmada, "Tarihi Kırkpınar güreşlerinde Bursa mızı özelliklede ilçemizi başarıyla temsil edip göğsümüzü kabartan Pehlivanımız Yalçın Öncül'ü canı gönülden kutluyor bundan böyle mücadele edeceği baş boyunda da başarılar diliyorum. Teknik ve güç isteyen ferdi sporlar arasında yer alan Yağlı Güreşin zorluklarını iyi bilen bir kişi olarak her zaman pehlivanımızın arkasında duracağımızı belirtiyor güreşe katkıda bulunan ağalarımızı da   tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

SÖĞÜNMEZ'DEN UYARI
Buluşmaya katılan üç ağa adına bir konuşma yapan Sönmez Makine Yönetim kurulu başkanı ve Çalı Güreşlerinin ağası Hakan Söğünmez de buluşmada yaptığı konuşmada "Değerli başkanım Turgay Bey şu anda aramızda bulunan Kırkpınar güreşlerinde Başaltı boyuna yükselen Pehlivanımız Okan Yavaş'ı Mustafakemalpaşa Belediye başkanı Mehmet bey Belediye kadrosuna aldı. Biz ağalarda sizden Yalçın Öncül kardeşimizi Belediye kadrosuna almanızı istirham ediyoruz" ricasında bulundu. Başkan Turgay Erdem de "İlk meclis toplantımızda konuyu gündeme getireceğiz" cevabını verdi.