Akşam yemeklerinize,ramazan sofralarınıza, davet menünüze, yakışacak lezzetli bir kebap tarifini sizlerle paylaşıyorum. Tadına doyamayacağınız tavuklu sultan kebabı tarifini mutlaka denemelisiniz.
Haber Giriş Tarihi: 23.03.2023 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2023 12:04
Kaynak:
Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
250 gram tavuk(kuşbaşı doğranmış, haşlanmış)
1 adet yufka
100 gram bezelye
1 adet kabak(küp doğranmış)
1 adet havuç(küp doğranmış)
1 adet soğan(küp doğranmış)
3 diş sarımsak(ince dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı domates salçası
200 ml.su(salçayı sulandırmak için)
1 yemek kaşığıtereyağı
1 yemek kaşığısıvı yağ
100 gram kaşar peyniri(rendelenmiş)
2 çay kaşığıtuz
Beşamel Sos için:
3yemek kaşığıtereyağı
3yemek kaşığıun
3su bardağısüt
1/2tatlı kaşığıtuz
1çay kaşığımuskat cevizi rendesi
1çay kaşığıtane çekilmiş karabiber
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir sos tenceresi veya tavada beşamel sosunu hazırlayalım. Tereyağ ve unu, kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardından yavaşça sütü ekleyin ve bu esnada çırpmaya devam edin.
Kaynama noktasına geldiğinde altını kısın ve ara ara karıştırarak pişirin.
Koyulaşmaya başladığında tuz, rendelenmiş muskat cevizi ve karabiberi ilave edin ve ocağın altını kapatın.
Ayrı bir tavada tavuklu harcı hazırlayalım. Isıtılmış tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyup eritin.
Soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleşince tavukları ekleyin ve 4 dakika soğanlar ile beraber kavurun.
Havuç, bezelye, kabak ve sarımsakları da birer dakika arayla tavaya ekleyin ve karıştırın.
Son olarak su ile açtığınız salçayı, tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra 5 dakika daha ateşte karıştırdığınız harcı kenara alın.
1 adet yufkayı büyük üçgen olacak şekilde dörde bölün ve ona uygun olacak bir kasenin içerisine kenarlardan da eşit miktarda yufka sarkacak şekilde orta kısmını oturtun.
Yufkanın içerisine tavuklu harcı yerleştirin ve kenarlardan sarkan yufkaları içeriye doğru katlayıp bohçayı kapatın ve ters çevirin.
Ters çevirdiğiniz bohçayı uygun bir borcam veya fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine birer kepçe beşamel sos ve kaşar peyniri koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşar peyniri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin ve servis edin.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
agazete
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi
Akşam yemeklerinize,ramazan sofralarınıza, davet menünüze, yakışacak lezzetli bir kebap tarifini sizlerle paylaşıyorum. Tadına doyamayacağınız tavuklu sultan kebabı tarifini mutlaka denemelisiniz.
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Beşamel Sos için:
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
En Çok Okunan Haberler