Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı:Kadayıf tarifi
Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı:Kadayıf tarifi
Şerbetli tatlılardan hazırlaması en kolay olanlarından bir tanesi kadayıfı karşınıza alın. Kadayıf tatlısının tarifini yapmak oldukça basit. Şimdiden afiyet olsun.
Haber Giriş Tarihi: 23.03.2023 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2023 11:00
Kaynak:
Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
500 gram tel kadayıf
200 gram eritilmiş tereyağı(14 yemek kaşığı)
1/2su bardağı Antep fıstığı içi
1 su bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
Kadayıf Tarifinin Püf Noktası
Fırından çıkan sıcak kadayıfı 2-3 dakika kadar dinlendirdikten sonra üzerine soğuk şerbet gezdirin.Her iki tarafının eşit derecede pişmesi için; pişirme işleminin sonuna doğru ters çevirdiğiniz kadayıfı aynı tepside 10 dakika daha pişirin.
Kadayıf Tarifinin Pişirme Önerisi
Kadayıf tatlısını, porsiyonluk olarak rulo şeklinde de hazırlayabilirsiniz.
Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayın. Tencereye aktardığınız su ve toz şekeri karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın. Ocaktan aldıktan hemen sonra limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Taze kadayıfları derin bir kap içerisine alın ve üzerlerine eritilmiş tereyağı azar azar dökerek güzelce harmanlayın.
Tel kadayıflar yağlanınca yarısını yuvarlak ya da kare bir tepsiye yerleştirip avuç içinizle bastırarak sıkışmalarını sağlayın.
Üzerine arzunuza göre bolca fıstık veya ceviz içi serpin.
Tel kadayıfların diğer yarısını üzerlerine yerleştirip tekrar bastırarak sıkışmalarını sağlayın.
Kadayıfı önceden ısınmış fırında 180 derece alt kısma yakın olacak şekilde yerleştirip kontrollü bir şekilde 45 dakika pişirin. (Kadayıfın altı daha zor piştiği için alt raflara almanızı tavsiye ediyoruz.)
Fırından çıkan kadayıfın ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek her tarafının eşit şekilde ıslanmasını sağlayın.
Şerbetin soğumuş olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Şerbetiniz de sıcak olursa, tatlınız hamur olur.
Kadayıfın şerbetini çekmesi için birkaç saat bekleyin. Şerbetini çeken tatlıyı ister kare, ister üçgen şeklinde dilimleyerek servis edebilirsiniz. Biz yuvarlak tepsi kullandığımız için üçgen şeklinde kestik. Afiyet olsun!
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
agazete
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı:Kadayıf tarifi
Şerbetli tatlılardan hazırlaması en kolay olanlarından bir tanesi kadayıfı karşınıza alın. Kadayıf tatlısının tarifini yapmak oldukça basit. Şimdiden afiyet olsun.
Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için:
Kadayıf Tarifinin Püf Noktası
Fırından çıkan sıcak kadayıfı 2-3 dakika kadar dinlendirdikten sonra üzerine soğuk şerbet gezdirin.Her iki tarafının eşit derecede pişmesi için; pişirme işleminin sonuna doğru ters çevirdiğiniz kadayıfı aynı tepside 10 dakika daha pişirin.
Kadayıf Tarifinin Pişirme Önerisi
Kadayıf tatlısını, porsiyonluk olarak rulo şeklinde de hazırlayabilirsiniz.
Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
En Çok Okunan Haberler