İftar menüsünün en güzel halini sizler için araştırdık. 5. gün iftar menüsüyle muhteşem bir arkadaş ortamı iftar sofrası kurabilirsiniz. Peki 5. gün iftar menüsünde ne olmalı?
Haber Giriş Tarihi: 27.03.2023 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2023 15:44
Kaynak:
Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Ramazan ayında ağırlayacağınız misafirleriniz için en güzelini sizler için düşündük. Kuracağınız iftar sofrasında hem asalet hem de zenginlik aynı anda yer alacak. İşinizi kolaylaştıran 5. gün iftar menüsüyle en hızlı sofranızı kuracaksınız. Doyurucu olacak olan iftar sofrasında aynı zamanda yüksek miktarda vitamin ve mineraller var.
Nikotin, probiyotik ve antioksidan gibi vücudun ihtiyacı olanları barındıran 5. gün menüsü sizler için haberin detayında yer alıyor.
Kremalı mantar çorbası
Karışık Turşu
Reyhan Şerbeti
Kaynıyarık
Pilav
Sütlü Nuriye
Bu menü sayesinde sağlıklı bir sofradan kalkarak hem sindirim hem de bağışıklığınızı güçlendirirsiniz. Az porsiyonlar tüketmeniz sağlığını açısından önemlidir.
KAYNIYARIK
5 adet orta büyüklükte olan patlıcanları yıkayın. Pijama şeklinde kesin. Bir kısmında bölünmeyecek şekilde yarık açın. Her patlıcanı böyle yapın. Ardından kızgın yağa atın. Kızaran patlıcanları yağ çeken kağıtlara koyup bekletin. Bu sırada bir soğanı ve yarım demet maydanozu küp küp kesin 400 gram kıyma ve istediğiniz baharatlarla beraber pişirin.
5 adet domatesin kabuklarını kesin onu da küp küp kesin. Hazırladığını kıyma karışımını patlıcanların yarık kısmına yerleştirin.
Bir fırın tepsisine dizin. Doğradığınız domateslerin içine bir tatlı kaşığı biber salçası koyu ve ılık yarım su bardağı su koyun. Karıştırıp kaynıyarıkların üzerine dökün. 250 derece ısıtılmış fırına koyun. 30 dakika sonra hazır.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Ramazan menüsünde 5. gün (27 MART 2023)
İftar menüsünün en güzel halini sizler için araştırdık. 5. gün iftar menüsüyle muhteşem bir arkadaş ortamı iftar sofrası kurabilirsiniz. Peki 5. gün iftar menüsünde ne olmalı?
Ramazan ayında ağırlayacağınız misafirleriniz için en güzelini sizler için düşündük. Kuracağınız iftar sofrasında hem asalet hem de zenginlik aynı anda yer alacak. İşinizi kolaylaştıran 5. gün iftar menüsüyle en hızlı sofranızı kuracaksınız. Doyurucu olacak olan iftar sofrasında aynı zamanda yüksek miktarda vitamin ve mineraller var.
Nikotin, probiyotik ve antioksidan gibi vücudun ihtiyacı olanları barındıran 5. gün menüsü sizler için haberin detayında yer alıyor.
Kremalı mantar çorbası
Karışık Turşu
Reyhan Şerbeti
Kaynıyarık
Pilav
Sütlü Nuriye
Bu menü sayesinde sağlıklı bir sofradan kalkarak hem sindirim hem de bağışıklığınızı güçlendirirsiniz. Az porsiyonlar tüketmeniz sağlığını açısından önemlidir.
KAYNIYARIK
5 adet orta büyüklükte olan patlıcanları yıkayın. Pijama şeklinde kesin. Bir kısmında bölünmeyecek şekilde yarık açın. Her patlıcanı böyle yapın. Ardından kızgın yağa atın. Kızaran patlıcanları yağ çeken kağıtlara koyup bekletin. Bu sırada bir soğanı ve yarım demet maydanozu küp küp kesin 400 gram kıyma ve istediğiniz baharatlarla beraber pişirin.
5 adet domatesin kabuklarını kesin onu da küp küp kesin. Hazırladığını kıyma karışımını patlıcanların yarık kısmına yerleştirin.
Bir fırın tepsisine dizin. Doğradığınız domateslerin içine bir tatlı kaşığı biber salçası koyu ve ılık yarım su bardağı su koyun. Karıştırıp kaynıyarıkların üzerine dökün. 250 derece ısıtılmış fırına koyun. 30 dakika sonra hazır.
En Çok Okunan Haberler