Peygamber Efendimiz (sav) 'in en sevdiği tatlı tarifi
Peygamber Efendimiz (sav) 'in en sevdiği tatlı tarifi
Son yılların en popüler Ramazan tatlısı olan Sahine, Peygamber Efendimiz (sav) zamanında yapılırdı. Peygamber Efendimiz (sav)'in en sevdiği tatlı olan sahinenin nasıl yapıldığını sizler için derledik.
Haber Giriş Tarihi: 28.03.2023 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2023 11:23
Kaynak:
Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Ramazan ayıyla özdeşleşen Sahine tatlısı tam bir enerji deposu. Peygamber Efendimiz (sav)'in sıklıkla tüketme nedeni ise bu tatlı tam bir kan şekeri dengeleyen depodur. Sahine tatlısı, yapımında son yıllarda popüler oldu. Yapılan araştırmalarda da en doğal kan şekeri dengeleyen tatlı kabul edilir.
MALZEMELER
Bir çorba kaşığı tereyağı
2/5 çorba kaşığı tahin pekmez karışımı
2 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı kızartılmış susam
YAPILIŞI
Tereyağını oda sıcaklığında bekletmeniz lazım. Karıştırılırken daha kolay olması için.
Karıştırdığınız tereyağının içine tahin pekmez karışımını ve balı ekleyip krem kıvamına gelene kadar karıştırın.
Ardından bir davada susamları kızartın.
Karışımı buzdolabında 1 saat beklettikten sonra çıtır çıtır olan susamları üzerine dökün.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Peygamber Efendimiz (sav) 'in en sevdiği tatlı tarifi
Son yılların en popüler Ramazan tatlısı olan Sahine, Peygamber Efendimiz (sav) zamanında yapılırdı. Peygamber Efendimiz (sav)'in en sevdiği tatlı olan sahinenin nasıl yapıldığını sizler için derledik.
Ramazan ayıyla özdeşleşen Sahine tatlısı tam bir enerji deposu. Peygamber Efendimiz (sav)'in sıklıkla tüketme nedeni ise bu tatlı tam bir kan şekeri dengeleyen depodur. Sahine tatlısı, yapımında son yıllarda popüler oldu. Yapılan araştırmalarda da en doğal kan şekeri dengeleyen tatlı kabul edilir.
MALZEMELER
Bir çorba kaşığı tereyağı
2/5 çorba kaşığı tahin pekmez karışımı
2 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı kızartılmış susam
YAPILIŞI
Tereyağını oda sıcaklığında bekletmeniz lazım. Karıştırılırken daha kolay olması için.
Karıştırdığınız tereyağının içine tahin pekmez karışımını ve balı ekleyip krem kıvamına gelene kadar karıştırın.
Ardından bir davada susamları kızartın.
Karışımı buzdolabında 1 saat beklettikten sonra çıtır çıtır olan susamları üzerine dökün.
İster sahur da isterseniz iftardan sonra tüketin.
Afiyet şifa olsun...
En Çok Okunan Haberler