SON DAKİKA
Hava Durumu

Pazar kahvaltıya ne yapabilirim?

Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisidir. Hafta sonu kahvaltıları bütün bireylerin evde olması nedeniyle daha özenerek hazırlanır. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız haberimiz tam size göre... Birbirinden lezzetli tarifler bulabileceğiniz kahvaltıya ne yapabilirim diye düşünmenize çözüm olacak pratik kahvaltı tarifleri için haberimize bakın.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2022 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2022 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
Pazar kahvaltıya ne yapabilirim?

Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam yada misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.KAHVALTIYA NE YAPSAM KOLAY KAHVALTI TARİFLERİ

KAHVALTIYA NE YAPSAM? KOLAY KAHVALTI TARİFLERİ

Zeytin, peynir, yumurta, domates ve salatalık genellikle her kahvaltı masalarında olur. Farklı alternatifler bulabileceğiniz sık sunumlarla sofralarınızı süsleyeceğiniz birbirinden lezzetli pratik kahvaltı tarifleri:

MIHLAMA TARİFİ

MIHLAMA TARİFİ

Mıhlama malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 su bardağı su
  • 300 gram Trabzon peyniri

MIHLAMA YAPILIŞI

  • Tereyağını kısık ateşte eritin.
  • Üzerine yavaşça mısır unu ekleyip tahta kaşık ile unu kavurun.
  • Mısır unu renklenince suyu ekleyin.
  • Kaynayan suda şişen mısır ununun üzerine tel Trabzon peyniri ekleyin.
  • Mıhlamayı arada karıştırarak kısık ateşte pişirin.
  • Tereyağı üzerine çıktığında ocaktan alabilirsiniz.

YUMURTASIZ MENEMEN TARİFİ

YUMURTASIZ MENEMEN TARİFİ 

Yumurtasız menemen malzemeler

  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan (isteğe bağlı)
  • Sıvıyağ
  • Tuz

YUMURTASIZ MENEMEN YAPILIŞI

  • Bir tavaya sıvıyağ ekleyin ve üzerine ince ince doğranmış soğanları ekleyin.
  • Pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp yemeklik doğrayın.
  • Hem kapya biberi hem de yeşil biberi soğanların üzerine ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
  • Kabukları soyulan domatesleri küp küp doğrayın.
  • Yumuşayan biberlerin üzerine ekleyin ve domatesler eriyene kadar pişirin.
  • Üzerine tuz ve istediğiniz baharattan atıp servis edin.

ISPANAKLI KIR PİDESİ TARİFİ

ISPANAKLI KIR PİDESİ TARİFİ

Ispanaklı kır pidesi malzemeler

  • 500 gram ıspanak
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamur için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya yada yaş maya
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un (kontrollü dökülecek)

ISPANAKLI KIR PİDESİ YAPILIŞI

  • İlk önce ıspanakları yıkadıktan sonra doğrayın.
  • Kuru soğanları piyazlık şekilde doğrayın.
  • Verilen bütün malzemeyi uygun bir kapta hep birlikte güzelce karıştırın.
  • Hamur yapılışı; Ilık su ile sütü uygun bir kaba alı kuru maya ile tozşekeri
    iyice karıştırın .10 dakika bekletin .
  • Daha sonra un ile tuz ekleyip iyice yoğurun .
  • Unu kontrollü şekilde dökün çok sert hamur olmasın .
  • Sonra üzerini kapak yada streç ile kapatıp 1 saat mayalandırın .
  • Hamurdan bezeler alın.
  • Uzun pide şeklinde açıp içine iç harçtan koyup iki kenarını üzerine çevirin.
  • 180 derecede fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
agazete En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.