Günün ilk öğünü olan kahvaltı üç farklı kişisel tarz ile bir günü daha verimli geçirmeyi sağlayabilir.
Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2023 16:22
Kaynak:
Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Ulaş Girgin
ABD’li bir diyetisyen ‘Herkes için en iyisi’ denilebilecek tek bir kahvaltı çeşidi olmadığını ve üç farklı kahvaltı çeşidinden hangisinin size uygun olduğuna deneyim sonucu karar verilebileceğini söyledi.
Buna göre iç farklı hızlı ve kolay kahvaltı çeşidi şu şekilde sıralandı:
Yeşillik içerikli
Ispanak, roka, semizotu, yeşil soğan gibi örnekleri çoğaltılabilecek yeşillikler kahvaltıda pişmiş veya çiğ tüketilebilir. Bu yeşilliklerin yanında yumurta da yer alabilir. Yeşil yapraklı sebzeler beyin fonksiyonları korumaya yardımcı olmakta ve sindirimi kolaylaştırmaktadır. Sindirimin ruh hali üzerindeki etkisi düşünüldüğünde kahvaltıda yeşil yapraklı sebze tüketmek gün içindeki ruh halinizi pozitif yönde etkileyecektir.
Tahıl ve meyve içerikli
Yulaf ezmesi, çavdar, karabuğday, mısır gevreği gibi besinler kahvaltıda meyve ile birlikte tüketilebilir. Tam tahıllılar enerjinin yavaş ve dengeli biçimde vücutta kalmasını sağlayarak uzun süre dinç ve tok hissetmeye yardımcı olabilir. Ayrıca içerdiği kompleks karbonhidratlar ve lif ile kan şekerini yeterli düzeyde tutmaya yardımcı olabilir.
Kuruyemiş ve meyve içerikli
Badem ve ceviz gibi kuru yemişler içeren kahvaltılar yüksek proteinli yapıları ile iştah ve kan şekeri kontrolü sağladığından günün ilk öğünü için faydalı olacaktır. Ayrıca bu yemişlerin yanında meyve tüketmek içerdikleri C vitamini ve potasyum gibi önemli mineral ve vitamin içerikleri ile günü daha zinde geçirmenin sağlıklı bir yolu olacaktır.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kişiselleştirilmiş kahvaltı çeşitleri gününüzü etkileyebilir
Günün ilk öğünü olan kahvaltı üç farklı kişisel tarz ile bir günü daha verimli geçirmeyi sağlayabilir.
Ulaş Girgin
ABD’li bir diyetisyen ‘Herkes için en iyisi’ denilebilecek tek bir kahvaltı çeşidi olmadığını ve üç farklı kahvaltı çeşidinden hangisinin size uygun olduğuna deneyim sonucu karar verilebileceğini söyledi.
Buna göre iç farklı hızlı ve kolay kahvaltı çeşidi şu şekilde sıralandı:
Yeşillik içerikli
Ispanak, roka, semizotu, yeşil soğan gibi örnekleri çoğaltılabilecek yeşillikler kahvaltıda pişmiş veya çiğ tüketilebilir. Bu yeşilliklerin yanında yumurta da yer alabilir. Yeşil yapraklı sebzeler beyin fonksiyonları korumaya yardımcı olmakta ve sindirimi kolaylaştırmaktadır. Sindirimin ruh hali üzerindeki etkisi düşünüldüğünde kahvaltıda yeşil yapraklı sebze tüketmek gün içindeki ruh halinizi pozitif yönde etkileyecektir.
Tahıl ve meyve içerikli
Yulaf ezmesi, çavdar, karabuğday, mısır gevreği gibi besinler kahvaltıda meyve ile birlikte tüketilebilir. Tam tahıllılar enerjinin yavaş ve dengeli biçimde vücutta kalmasını sağlayarak uzun süre dinç ve tok hissetmeye yardımcı olabilir. Ayrıca içerdiği kompleks karbonhidratlar ve lif ile kan şekerini yeterli düzeyde tutmaya yardımcı olabilir.
Kuruyemiş ve meyve içerikli
Badem ve ceviz gibi kuru yemişler içeren kahvaltılar yüksek proteinli yapıları ile iştah ve kan şekeri kontrolü sağladığından günün ilk öğünü için faydalı olacaktır. Ayrıca bu yemişlerin yanında meyve tüketmek içerdikleri C vitamini ve potasyum gibi önemli mineral ve vitamin içerikleri ile günü daha zinde geçirmenin sağlıklı bir yolu olacaktır.
En Çok Okunan Haberler