Yuvarlak bir fırın tepsisine 1 kepçe tavuk suyu ekleyin ve üzerine irili ufaklı parçalar halinde kuru yufkaları dizin. Tepsinin orta kısmını boş bırakın.
Dizdiğiniz kuru yufkaların üzerine bir kepçe daha tavuk suyu koyduktan sonra eritilmiş tereyağını tüm yufkaların üzerine gezdirin.
Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk parçalarını yufkaların üzerine dizdikten sonra toz cevizi de gezdirin.
Aynı işlemi üç kere daha uygulayın.
Geriye kalan haşlanmış, didiklenmiş tavukları tepsinin ortasındaki boş kısmına yerleştirin.
Son olarak toz cevizi üzerine serpiştirdikten sonra, 180 derecede 15 dakika fırınlayın ve sıcak servis edin.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
İftara bugüne ne pişirsem? (31 Mart 2023)
Kremalı sebze çorbası tarifi
1/2 adet havuç(minik doğranmış)
1/2 adet kabak(minik doğranmış)
1/2 adet kapya biber (minik doğranmış)
1 adet yeşil biber(minik doğranmış)
1 adet küçük boy soğan(minik doğranmış)
4-5 adet mantar(orta irilikte doğranmış)
1/2su bardağıbezelye(haşlanmış ya da konserve
2yemek kaşığısıvı yağ
1yemek kaşığıtereyağı
1,5yemek kaşığı (tepeleme)un
7su bardağısu(arzuya göre et ya da tavuk da olur)
2çay kaşığıtuz
1/2çay kaşığıkarabiber
1 kutu sıvı krema
Islama tarifi
500 gramkuru yufka
1,5litre tavuk suyu
200 gram eritilmiş tereyağı
600 gramhaşlanmış tavuk(didiklenmiş)
70 gram toz ceviz içi
Islama Tarifi Nasıl Yapılır?
Bulgurlu Cacık tarifi
Bütün tavuğu haşlayın ve suyunu bir kenara süzün.
Pişen tavuğu didikleyin.
Yuvarlak bir fırın tepsisine 1 kepçe tavuk suyu ekleyin ve üzerine irili ufaklı parçalar halinde kuru yufkaları dizin. Tepsinin orta kısmını boş bırakın.
Dizdiğiniz kuru yufkaların üzerine bir kepçe daha tavuk suyu koyduktan sonra eritilmiş tereyağını tüm yufkaların üzerine gezdirin.
Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk parçalarını yufkaların üzerine dizdikten sonra toz cevizi de gezdirin.
Aynı işlemi üç kere daha uygulayın.
Geriye kalan haşlanmış, didiklenmiş tavukları tepsinin ortasındaki boş kısmına yerleştirin.
Son olarak toz cevizi üzerine serpiştirdikten sonra, 180 derecede 15 dakika fırınlayın ve sıcak servis edin.
1,5su bardağısarımsaklı yoğurt
3yemek kaşığıince bulgur
2adetsalatalık
1çay kaşığıtuz
1çay kaşığıkuru nane
3yemek kaşığıceviz(kavrulmuş)
1avuçtaze nane yaprağı(ince kıyılmış)
En Çok Okunan Haberler