Ramazanın heyecanı, tüm sofralarda, tüm yemeklerde, içilen tüm sularda, kurulan her cümlede ve bizde artarak devam ediyor.
Haber Giriş Tarihi: 29.03.2023 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2023 14:25
Kaynak:
Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Sarımsak çorbası tarifi
5 diş sarımsak
1 su bardağı süt(oda sıcaklığında)
2yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2su bardağısu(kıvamına göre ekleyin)
Üzeri için:
2 yemek tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tereyağında sarımsakları güzelce kavurun.
Daha sonra unu ekleyerek kavurmaya devam edin.
Sütünüzü ekleyin,sevdiğiniz kıvama gelene kadar su ekleyerek kaynamaya başlayınca kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra tuz ve karabiber ekleyip blender yardımıyla pürüzsüz hale getirin. Tereyağı ve toz kırmızı biberi bir tavada eritip üzerine gezdirin. Afiyetler olsun!
Köfteli patlıcan sarma tarifi
4 adetkemer patlıcan(dilimlenmiş, tuzlu suda bekletilmiş)
Köfte Harcı İçin:
600 gram kıyma
1 adet soğan (rendelenmiş)
2 diş sarımsak(rendelenmiş)
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
2 diş rendelenmiş sarımsak
Patlıcanları Yağlamak İçin:
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Sosu İçin:
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığısıvı yağ
2 adet rendelenmiş domates
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 su bardağı su
Üzeri İçin:
20 adet cherry domates
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Antalya piyazı tarifi
2su bardağı haşlanmış fasulye
1 adet yumurta
1/2 adet domates (elma dilim doğranmış)
1/2 adet büyük boy kuru soğan(piyazlık doğranmış)
2-3dal kıyılmış maydanoz
1/2çay kaşığısumak
1/2çay kaşığı kimyon
Sosu için:
1/2 su bardağı tahin
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı elma sirkesi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4su bardağıılık su
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı kimyon
NASIL YAPILIR?
Haşlanmış fasulyelerden 1 yemek kaşığı kadarını derin bir kaseye alın.
Üzerine limon suyunu, elma sirkesini, zeytinyağını, tuzu, kimyonu, suyu, tahini ekleyin ve çatalla ezerek kıvam almasını sağlayın.
Kıvam alan sosu fasulyeler ile buluşturun.
Yumurtayı haşlayın.
Fasulyelerin üzerine domatesleri, soğanları, yumurtayı, baharatları ve kıyılmış maydanozu ekleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
İftar menüsünde 7. Gün
Ramazanın heyecanı, tüm sofralarda, tüm yemeklerde, içilen tüm sularda, kurulan her cümlede ve bizde artarak devam ediyor.
Sarımsak çorbası tarifi
5 diş sarımsak
1 su bardağı süt(oda sıcaklığında)
2yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2su bardağısu(kıvamına göre ekleyin)
Üzeri için:
2 yemek tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tereyağında sarımsakları güzelce kavurun.
Daha sonra unu ekleyerek kavurmaya devam edin.
Sütünüzü ekleyin,sevdiğiniz kıvama gelene kadar su ekleyerek kaynamaya başlayınca kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra tuz ve karabiber ekleyip blender yardımıyla pürüzsüz hale getirin. Tereyağı ve toz kırmızı biberi bir tavada eritip üzerine gezdirin. Afiyetler olsun!
Köfteli patlıcan sarma tarifi
4 adetkemer patlıcan(dilimlenmiş, tuzlu suda bekletilmiş)
Köfte Harcı İçin:
600 gram kıyma
1 adet soğan (rendelenmiş)
2 diş sarımsak(rendelenmiş)
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
2 diş rendelenmiş sarımsak
Patlıcanları Yağlamak İçin:
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Sosu İçin:
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığısıvı yağ
2 adet rendelenmiş domates
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 su bardağı su
Üzeri İçin:
20 adet cherry domates
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Antalya piyazı tarifi
2su bardağı haşlanmış fasulye
1 adet yumurta
1/2 adet domates (elma dilim doğranmış)
1/2 adet büyük boy kuru soğan(piyazlık doğranmış)
2-3dal kıyılmış maydanoz
1/2çay kaşığısumak
1/2çay kaşığı kimyon
Sosu için:
1/2 su bardağı tahin
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı elma sirkesi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4su bardağıılık su
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı kimyon
NASIL YAPILIR?
Haşlanmış fasulyelerden 1 yemek kaşığı kadarını derin bir kaseye alın.
Üzerine limon suyunu, elma sirkesini, zeytinyağını, tuzu, kimyonu, suyu, tahini ekleyin ve çatalla ezerek kıvam almasını sağlayın.
Kıvam alan sosu fasulyeler ile buluşturun.
Yumurtayı haşlayın.
Fasulyelerin üzerine domatesleri, soğanları, yumurtayı, baharatları ve kıyılmış maydanozu ekleyerek servis edin. Afiyet olsun!
En Çok Okunan Haberler