SON DAKİKA
Hava Durumu

Helvaların Sultanı: Helva-i Hakani Tarifi

Osmanlı mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan helvanın en güzel haliyle karşınızdayız! Şerbeti bal ve sütten, helvası un, nişasta ve pirinç unundan oluşuyor. Bademler tereyağında bir güzel kavruluyor, helvaya nefis bir lezzet katıyor!

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2023 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2023 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Helvaların Sultanı: Helva-i Hakani Tarifi

Helva-i Hakani Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı buğday nişastası
  • 1/2 su bardağı pirinç unu
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağ ıbal
  • 150 gram kaymak

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığ ıtoz antep fıstığı (arzuya göre)       

Helva-i Hakani Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını bir tavada eritin ve kızdırın.
  2. Üzerine bademleri ekleyip kavurmaya devam edin. Kavrulduktan sonra süslemek için bademlerden 1-2 kaşık ayırın.
    2y
  3. Un, buğday nişastası ve pirinç unun ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
    3y
  4. Ayrı bir sos tenceresinde sütü ısıtın. Kaynamamasına dikkat edin. Süt ılıklaştıktan sonra üzerine balı ilave edin ve karıştırıp, ocaktan alın.
    4y
  5. Kavrulan bademli un karışımının kokusu çıktıktan sonra hazırladığınız ballı şerbeti üzerine yavaşça ilave edin ve sürekli olarak karıştırın.
    5y
  6. İyice karışmış olan helvanın üzerine son olarak kaymağı ilave edin ve tekrar karıştırıp ocaktan alın.
    6y
  7. Hazırladığınız helvaya dilediğiniz şekli verip üzerini bademlerle süsleyin.
    8y
  8. Arzuya göre toz Antep fıstığı serpiştirip servis edin.
    9y
market-icon
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.