Bayram geldi kurbanlıklar alındı. Bayram kavurmasız olmaz dedik ve en güzel tarifle karşınıza geldik. İşte en güzel kavurma tarifi...
Haber Giriş Tarihi: 30.06.2023 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2023 16:29
Kaynak:
Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Gökçe Çalışci
Lokum gibi bir kavurma ile damaklarda iz bırakmak istiyorsanız bu tarife mutlaka göz atın. İşte denenmiş birebir tutan lokum gibi kavurma tarifi
SUDAN UZAK DURUN
Her yemekte olduğu gibi kaburmanında bir kaç püf noktası var. Kavurmaya kesinlikle su katmayın. Etler kendi suyu ile pismeli.
ACIKMAYI BEKLEMEYİN
Üstümüzde yorgunluk var açız, bir an önce yemek yemek istiyoruz ama unutmamamız gereken bir nokta var. Kavurmayı kısık ateşte pişireceksiniz bu yüzden acıkmayı beklemeyin. Yemek saatinizden bir kaç saat önce pişmeye bırakın.
Et kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmelidir. Pişmeye yakın böbrek yağı katın, ayrı bir lezzet katacaktır.
KAVURMA İÇİN MALZEMELER
Kuşbaşı et
Böbrek yağı
Tuz
KAVURMA TARİFİ
1. Orta büyüklükteki bir tencerenin içerisine etleri koyun. Ocağın altını açın ve hiçbir şey ilave etmeden, ara ara karıştırarak etleri kısık ateşte pişirin. Tencerenin kapağını mutlaka kapalı tutun.
2. Tenceredeki etlerin rengi değişmeye başladığında ve etler suyunu salmaya başladığında pişmeye yakın böbrek yağını eritip üzerine dökebilirsiniz.
3. Bir miktar tuzun ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve hafif kızarana kadar pişirin. Kavurmanız hazır. Afiyet olsun.
İyi bayramlar...
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
agazete
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
En güzel kavurma tarifi
Bayram geldi kurbanlıklar alındı. Bayram kavurmasız olmaz dedik ve en güzel tarifle karşınıza geldik. İşte en güzel kavurma tarifi...
Gökçe Çalışci
Lokum gibi bir kavurma ile damaklarda iz bırakmak istiyorsanız bu tarife mutlaka göz atın. İşte denenmiş birebir tutan lokum gibi kavurma tarifi
SUDAN UZAK DURUN
Her yemekte olduğu gibi kaburmanında bir kaç püf noktası var. Kavurmaya kesinlikle su katmayın. Etler kendi suyu ile pismeli.
ACIKMAYI BEKLEMEYİN
Üstümüzde yorgunluk var açız, bir an önce yemek yemek istiyoruz ama unutmamamız gereken bir nokta var. Kavurmayı kısık ateşte pişireceksiniz bu yüzden acıkmayı beklemeyin. Yemek saatinizden bir kaç saat önce pişmeye bırakın.
Et kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmelidir. Pişmeye yakın böbrek yağı katın, ayrı bir lezzet katacaktır.
KAVURMA İÇİN MALZEMELER
Kuşbaşı et
Böbrek yağı
Tuz
KAVURMA TARİFİ
1. Orta büyüklükteki bir tencerenin içerisine etleri koyun. Ocağın altını açın ve hiçbir şey ilave etmeden, ara ara karıştırarak etleri kısık ateşte pişirin. Tencerenin kapağını mutlaka kapalı tutun.
2. Tenceredeki etlerin rengi değişmeye başladığında ve etler suyunu salmaya başladığında pişmeye yakın böbrek yağını eritip üzerine dökebilirsiniz.
3. Bir miktar tuzun ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve hafif kızarana kadar pişirin. Kavurmanız hazır. Afiyet olsun.
İyi bayramlar...
En Çok Okunan Haberler