Öncelikle şerbet için tencereye şeker ve suyu alın.
Şeker eriyinceye kadar karıştırın. 10 dakika boyunca kaynatın. Ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
Muhallebisi için tencereye süt, şeker,un, nişasta, pirinç ununu alın ve sürekli olarak muhallebi koyulaşana kadar karıştırın.
Ocaktan alın ve içine tereyağını ekleyip soğumaya bırakın. 5 adet baklavalık yufkayı aralarına tereyağ sürerek üst üste yerleştirin.
Yufkaları 4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
Hazırlanan muhallebiyi her bir parçanın kenar kısmına koyun. Üçgen olacak şekilde sarın.
Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan tereyağını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fansız fırında orta rafta, yaklaşık 25 dakika pişirin.
İlk sıcağı çıkan tatlıya şerbeti dökün. Şerbet çekinceye kadar bekleyin.
Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bugün iftara ne yapsam? ( 30 Mart 2023)
Yoğurtlu çorba tarifi
1 çay bardağı pirinç
6 su bardağı sıcak su
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 tepeleme yemek kaşığı un
2 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Lokanta usulü et sote tarifi
400 gram kuşbaşı dana eti
2 adet kapya biber(iri doğranmış)
2 adet yeşil biber(iri doğranmış)
1 adet soğan(iri doğranmış)
2 adet domates (domates salçası da olabilir)
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığıtuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığıpul biber
1 tatlı kaşığıkekik
1/2 çay kaşığı kimyon
Üzeri İçin.
1 tutamkıyılmış maydanoz
Nohut mezesi tarifi
3 su bardağı haşlanmış nohut
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1/2 adet limon suyu
1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığıtuz
Üzeri İçin
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam toz biber
1 tutam pul biber
1 tutam maydanoz(kıyılmış)
5-6 adet haşlanmış nohut
Muska tatlısı tarifi
Muska Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1paket baklavalık yufka(400 gr)
125 gramtereyağı
Muhallebisi İçin:
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı un
2su bardağısüt
1yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti İçin:
3 su bardağıtoz şeker
3 su bardağısu
Öncelikle şerbet için tencereye şeker ve suyu alın.
Şeker eriyinceye kadar karıştırın. 10 dakika boyunca kaynatın. Ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
Muhallebisi için tencereye süt, şeker,un, nişasta, pirinç ununu alın ve sürekli olarak muhallebi koyulaşana kadar karıştırın.
Ocaktan alın ve içine tereyağını ekleyip soğumaya bırakın. 5 adet baklavalık yufkayı aralarına tereyağ sürerek üst üste yerleştirin.
Yufkaları 4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
Hazırlanan muhallebiyi her bir parçanın kenar kısmına koyun. Üçgen olacak şekilde sarın.
Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan tereyağını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fansız fırında orta rafta, yaklaşık 25 dakika pişirin.
İlk sıcağı çıkan tatlıya şerbeti dökün. Şerbet çekinceye kadar bekleyin.
Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
En Çok Okunan Haberler