SON DAKİKA
Hava Durumu

Bugün iftara ne yapsam? ( 30 Mart 2023)

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2023 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2023 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Bugün iftara ne yapsam? ( 30 Mart 2023)

Yoğurtlu Çorba Tarifi

Yoğurtlu çorba tarifi

  • 1 çay bardağı pirinç

  • 6 su bardağı sıcak su

  • 2 su bardağı yoğurt

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 1 tepeleme yemek kaşığı un

  • 2 çay kaşığı kuru nane

  • 2 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Lokanta Usulü Et Sote Tarifi

Lokanta usulü et sote tarifi

  • 400 gram kuşbaşı dana eti

  • 2 adet kapya biber(iri doğranmış)

  • 2 adet yeşil biber(iri doğranmış)

  • 1 adet soğan(iri doğranmış)

  • 2 adet domates (domates salçası da olabilir)

  • 1 yemek kaşığı biber salçası

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 çay kaşığıtuz

  • 1/2 çay kaşığı karabiber

  • 1 tatlı kaşığıpul biber

  • 1 tatlı kaşığıkekik

  • 1/2 çay kaşığı kimyon

Üzeri İçin.

  • 1 tutamkıyılmış maydanoz

nohut-mezesi-yemekcom

Nohut mezesi tarifi

  • 3 su bardağı haşlanmış nohut

  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı

  • 1/2 adet limon suyu

  • 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)

  • 1 çay kaşığı kimyon

  • 1/2 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığıtuz

Üzeri İçin

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 tutam toz biber

  • 1 tutam pul biber

  • 1 tutam maydanoz(kıyılmış)

  • 5-6 adet haşlanmış nohut

Muska tatlısı tarifi

Muska Tatlısı Tarifi

Muska Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1paket baklavalık yufka(400 gr)

  • 125 gramtereyağı

Muhallebisi İçin:

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası

  • 1 yemek kaşığı pirinç unu

  • 1 yemek kaşığı un

  • 2su bardağısüt

  • 1yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağıtoz şeker

  • 3 su bardağısu

  • Öncelikle şerbet için tencereye şeker ve suyu alın.

  • Şeker eriyinceye kadar karıştırın. 10 dakika boyunca kaynatın. Ocağı kapatıp soğumaya bırakın.

  • Muhallebisi için tencereye süt, şeker,un, nişasta, pirinç ununu alın ve sürekli olarak muhallebi koyulaşana kadar karıştırın.

  • Ocaktan alın ve içine tereyağını ekleyip soğumaya bırakın. 5 adet baklavalık yufkayı aralarına tereyağ sürerek üst üste yerleştirin.

  • Yufkaları 4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.

    muska-tatlisi-yapim5

  • Hazırlanan muhallebiyi her bir parçanın kenar kısmına koyun. Üçgen olacak şekilde sarın.

  • Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan tereyağını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fansız fırında orta rafta, yaklaşık 25 dakika pişirin.

  • İlk sıcağı çıkan tatlıya şerbeti dökün. Şerbet çekinceye kadar bekleyin.

  • Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

    muska-tatlisi-yapim9

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.