SON DAKİKA
Hava Durumu

vergimi yoksa katılım payımı

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2024 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 07:32

Vergimi Yoksa Katılım Payımı

Ülkemizdeki ekonomik dar boğaz her geçen gün artıkça artmakta ve halkımıza yeni fedakarlıklar yüklendikçe yüklenmektedir. Bu konuda hiç kimsenin bunu yalanlamaya ya da haksızsın demeye yüzü kalmamıştır.

Bütün siyasilerin ortak fikri bu katılım payı altında alınacak paraların kesinlikle yeni vergiler olduğunu söylemektedirler. Yalnız Türkiye Cumhuriyeti devletini Filistin’le ya da Lübnan’la kıyaslayarak bunu halkımıza kabul ettirme anlayışı tamamen devletimizi ve halkımızı askeriyemizi küçük görmektir. Biz devlet olarak dünyanın en büyük sekizinci ordusuna sahip son yılları saymazsak dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ülkelerden biriyiz. O yüzden bu ülkelerle Ülkemizi kıyaslamak bence abesle iştigaldir.

Halkımız bu vergilerden artan enflasyondan ve hayat pahalılığından bezmiştir. Bu doğrudur ancak ülkemiz bir savaşın içine girdiği zaman bu millet bahse konu olan katılım paylarını ödemek şöyle dursun evinde elinde ne varsa bu devlet için vermeye hazırdır. Halkımız bu konuda gerek kurtuluş savaşında gerekse yakın tarihimizde Kıbrıs barış harekâtında ne kadar vatan sevgisiyle dolu olduğu ve mesela vatansa gerisinin teferruat olduğu göstermiştir. Yine gösterecek vatan sevgisi ve özverisi bu milletin genlerinde vardır.

Ancak ekonomik sıkıntıların bütün faturasının halka kesilmesi halkta bezginlik bıkkınlık yaratmıştır. Devletin bir an önce gerçek sorumluları bulması ve gerekenleri yapması gerekmektedir. Devlet yetkililerin söylediği gibi savaş kapımızdaysa kimse merak etmesin halkımız elinde avucunda ne varsa devlete verecek ferasete sahiptir.

Ancak:

Devleti yönetenlerinde tasarruf tedbirlerine uyması gerekmektedir. Bir kesim lüx ve şatafat içinde yaşarken halka yeni yükler yüklemek halkımızın sabrını taşırmaktadır. İnsanımızın devlete ve devlet büyüklerine olan saygısını yitirmesine neden olmaktadır.

Bazı siyasiler savaş senaryoları yazma derdindedir. Oysa bilinen bir gerçek var ki İsrail Türkiye’ye saldıracak ne askeri nede ekonomik güce sahip değildir. İsrail şu an için Amerika’nın ve İngiltere’ninim şımarık çocuğu rolünü oymaktadır.

Halkımız vergi ödeme konusunda diğer ülkelere nazaran oldukça iyi durumdadır. Büyük şirketlere getirilen vergi afları bu8 konuda diğer mükelleflerin itirazlarına neden olmaktadır. Vergide gerçek adalet sağlandığı takdirde halkımız bu konuda daha rahat olacaktır. Böylece katışım payı altında yeni vergiler getirmeye ihtiyaç kalmayacaktır.

Vergi siteminde zaten büyük şirketler vergi ödemedikleri gibi KDV iadeleriyle devletimizden yüklüce paralar almaktadırlar. Birde buna vergi afları gelince bu şirketler devletimize hiç vergi ödemeden gelirlerini artırmaktadırlar.

En küçük esnafın bile vergi borcu olunca bankadaki hesaplarına bile bloke konuyor. Ama bu devasa şirketlere dokunulmaması halkımızda büyük hayal kırıklıklarına neden olmaktadır. Madem savunma sanayine desteğe ihtiyaç varsa şans oyunlarındaki katkı payları neden yarı yarıya kesildi halk birleri zengin olurken kendinin sürekli vergi ve katılım payı adı altında bir şeyler istenmesinden rahatsız olmaya başladı.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen halkımız devletini yanındadır. Değil katılım payı devletin bekası için elinde avucunda ne varsa verecek ferasete sahip bir halkımız var. O yüzden devlet büyüklerimiz halkın adaletle hükmedip halkı küstürmezse hiç savaş hiçbir güç bu devlete dokunamaz.

Evettttt aklın yolu birdir bu gün itibarıyla tasarı geri çekildi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.