SON DAKİKA
Hava Durumu

#İbrahim Saraçoğlu

agazete - İbrahim Saraçoğlu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İbrahim Saraçoğlu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Dr. Saraçoğlu en ucuz tedavi yöntemini açıkladı Haber

Dr. Saraçoğlu en ucuz tedavi yöntemini açıkladı

Sağlıklı beslenme üzerine yapmış olduğu açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken ve özellikle bitki şifaları üzerine araştırmalarda bulunan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, sık sık hastalananları uyardı. Özellikle soğuk havalarda dolayı salgın hastalıklar hızla arttığını belirten İbrahim Saraçoğlu, en ucuz tedavi yöntemini açıkladı. Kimse bunu bilmiyor! Her gün bir tutum yiyin etkisini görünce bir daha bırakamayacaksınız. Brokoli ile birlikte vücudunuzu baştan aşağı yenilenecek. Peki brokolinin faydaları neler? İşte brokolinin faydaları ve kür tarifi... İBRAHİM SARAÇOĞLU EN UCUZ TEDAVİ YÖNTEMİNİ AÇIKLADI Ünlü bitki uzmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, brokolinin sağlık için önemli bir sebze olduğunu belirterek, düzenli olarak brokoli tüketmenin birçok faydasının bulunduğunu söyledi. Saraçoğlu, brokolinin yüksek miktarda C vitamini, lif, folik asit ve antioksidanlar içerdiğini ifade ederek, "Brokoli tüketimi, bağışıklık sistemi fonksiyonlarının artmasına, kansere karşı koruma sağlamasına, kemik sağlığını korumasına, kalp sağlığını desteklemesine ve hatta cilt sağlığı için faydalı olmasına yardımcı olabilir" dedi. HER GÜN Bİ TUTAM MUTLAKA TÜKETİN Ayrıca Saraçoğlu, brokolinin taze olarak tüketilmesinin daha fazla fayda sağladığını belirtirken, brokolilerin kaynatılması veya haşlanması gibi işlemlerle besin değerlerinin azalabileceğine dikkat çekti. Brokolinin sağlık açısından önemli bir sebze olduğunu vurgulayan Saraçoğlu, özellikle çocukların beslenmesinde düzenli olarak tüketilmesini önerdi. BROKOLİNİN FAYDALARI NELER? Brokoli, kalp sağlığını koruyor ve kan şekerini düzenliyor. Kansere karşı da koruyucu etkisi olan ve diş sağlığını destekleyen brokoli, mart ayında tüketilebilir. Minik bir ağaç görünümde olan brokoli, pek çok kişinin piştiğinde yaydığı koku nedeniyle uzak durmasına neden olur. Lahana, Brüksel lahanası ve karnabahar gibi Brassica oleracea bitki ailesinden gelen brokoli, bolca vitamin, mineral, lif ve antioksidan içerir. Kışın sofraları garnitür, salata ve çorba gibi şekillerde süsleyen brokolinin pek çok faydası bulunur. BROKOLİNİN BESİN DEĞERLERİ Minik bir ağaç görünümde olan brokoli, pek çok kişinin piştiğinde yaydığı koku nedeniyle uzak durmasına neden olur. Lahana, Brüksel lahanası ve karnabahar gibi Brassica oleracea bitki ailesinden gelen brokoli, bolca vitamin, mineral, lif ve antioksidan içerir. Kışın sofraları garnitür, salata ve çorba gibi şekillerde süsleyen brokolinin pek çok faydası bulunur.

Bu çay vücuttaki tüm iltihapları kurutuyor! Haber

Bu çay vücuttaki tüm iltihapları kurutuyor!

Sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan yine ezber bozan bir reçete geldi. Havaların soğumasıyla grip, enfeksiyon ve salgın hastalıklar giderek arttı. Özellikle son 1 haftada görülen grip vakaları hızla yayılıyor. Çocuklarda sıkça görülen bu gripten kurtulmanın yolu ise İbrahim Saraçoğlu'nun kür tarifinden geçiyor. Bu çayı için tüm iltihaplardan ve virüslerden kurtulun. Hem kendinizi hem de çocuğunuzu salgın hastalıklardan koruyun. İşte gribe karşı kalkan olan ve vücuttaki tüm iltihabı söküp atan o mucizevi kür... GRİBE KARŞI DOĞAL İLAÇ! MUTLAKA HER GÜN İÇİN Havaların soğumasıyla birlikte grip vakaları hızla arttı. Çocuklar arasında yaygın olarak görülen bu grip, oldukça hızla yayılıyor ve etkisini çok hızlı bir şekilde gösteriyor. Yüksek ateş, halsizlik, baş ağrısı ve ayak titremesi varsa hemen doktorunuza gidin. Eğer bu virüsten kurtulmak istiyorsanız çözüm çok basit. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu kür tarifi ile virüslere karşı kendinizi koruyun. Bu çay vücuttaki iltihabı kurutuyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Her gün hem kendiniz hem de çocuğunuza içirin! İBRAHİM SARAÇOĞLU ANNELERİ UYARDI: MUTLAKA ÇOCUKLARINIZA İÇİRİN İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu kür tarifini hazırsanız açıklıyoruz. Saraçoğlu'nun öve bitiremediği şifalı otu ada çayı. Ada çayının tam bir şifa deposu olduğunu söyleyen Saraçoğlu, sabah akşam tüketilmesini tavsiye etti. Vücuttaki iltihabı, virüsü ve kan değerlerini düzenlediğini söyleyen İbrahim Saraçoğlu, bu çayı hem gargara yönetemi ile hem de için ebegümeci atılarak tüketilebileceğini söyledi. ADA ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR? İstanbul'a ilk kez Marmara Adası'ndan getirildiği için ada çayı olarak adlandırılan bitki, Ege Bölgesi'nde acı elma olarak da bilinir. Tıbbi ve aromatik bir bitki olan ada çayının yaprakları, kaynatıldığında çay olarak içilebildiği gibi esansı ya da farklı bir deyişle uçucu yağı elde edilerek de kullanılır. Depresyonu ve stresi azaltır. Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Beyin fonksiyonlarını geliştirir. Ağız ve diş eti hastalıklarına iyi gelir. Cilt leke ve hastalıklarında kullanır. Mide ve kolestrol hastaları için rahatlatıcı etkisi vardır. Menopoz sonrası belirtileri hafifletir. Sindirim sistemini korur ve ishale iyi gelir. Aşırı terlemeyi azaltır. ADA ÇAYI NASIL DEMLENİR? Ada çayı genellikle kaynatılarak yapılsa da aslında demlenerek hazırlanması gerekir. Bu sayede besin değerleri daha iyi korunur ve daha yoğun ada çayı tadı elde edilebilir. Kaynar suda çok uzun süre tutulması hem bitkinin faydalı etkilerini kaybetmesine neden olur hem de çayın tadı acılaşabilir. Ada çayının 2 dakikadan uzun süre kaynatılması ile toksik bileşenler açığa çıkarak çayın zararlı hale gelebileceği öne sürülmektedir. Yaklaşık 2 gram ada çayı üzerine 200-250 ml kaynar su ilave edilerek 10 dakika kadar demlenir. Yaprakları süzülür ve fincana doldurularak servis edilir. ADA ÇAYINI KİMLER TÜKETMEMELİ? Ada çayının aşırı tüketiminde bazı yan etkiler görülebilir. Salvia cinsine ait bitkilere alerjisi olan bireylerin ada çayı içmesi, alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Mide bulantısı gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarında ada çayının faydalı olabileceği bilinse de, fazla içilmesi midede yanma hissine ve ağrıya neden olabilir. Yan etkiler kişiden kişiye değişse de günlük 3 bardak ada çayı içilmesi güvenli olarak kabul edilir ve günlük 3 bardaktan fazla içilmemesi önerilir. Adaçayını çok düşük tansiyona sahip olanların Sürekli ilaç kullananların Şeker hastalarının tüketmesi tavsiye edilmiyor.

Isırgan otunun faydaları saymakla bitmiyor! Haber

Isırgan otunun faydaları saymakla bitmiyor!

Havaların birden bire soğumasıyla grip vakaları hızla arttı. Özellikle çocuklarda etkisini gösteren ve hızla yayılan bu gripten korunmak oldukça zor. Hem kendinizi hem de çocuğunu salgın hastalıklardan korumak istiyorsanız mutlaka bu otun kürünü denemelisiniz. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu kür tarifi ile bağışıklık sisteminiz güçlenecek. Bu otun faydasını duyunca mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz. Tek kaşıkla gelen şifa! İşte gribe karşı kalkan olan kürün tarifi... İBRAHİM SARAÇOĞLU'NUN GRİBE KARŞI KULLANDIĞI GİZLİ KÜR TARİFİ Sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle sık sık gündeme gelen İbrahim Saraçoğlu, gribe karşı kullandığı kür tarifini paylaştı. Isırgan otu ile yapılan bu kür ile bağışıklık sisteminiz tavan yapacak. Hem sizi hem de çocuğunu virüslere karşı koruyacak. Çoğu kişi bu otun faydalarını bilmiyor ancak bir kez tüketen kaşık kaşık yiyor. HER HASTALIĞA DERMAN OLAN KARIŞIM Hazırsanız İbrahim Saraçoğlu'nun sık sık kullandığı kür tarifini açıklıyoruz. İlk olarak yarım litre kaynayan suya bir tutam ebegümeci (yaklaşık 4 - 5 gram) ve bir tutam da ısırgan (yaklaşık 4-5 gram) atınız. Hafif ateşte ağzı kapalı olarak 4 dakika haşlayınız. Ilıdıktan sonra mutlaka süzerek bitkileri ayırınız. Aç karnına sabah ve akşam bir çay bardağı içiniz. İçtikten en az 20 dakika sonra yemek yenebilir. Önleyici kür olarak haftada 3 - 4 gün uygulanır ve bir ay devam edilir. Yılda en az iki defa uygulanır. Kanserli hastalarda ise üç ay boyunca her gün hiç ara vermeden günde bir su bardağı içilerek devam edilir. Üç ay tamamlandıktan sonra 15 gün ara verilir ve tekrar üç ay boyunca bir gün atlayarak bir su bardağı içilir. Daha sonraki günlerde zaman zaman uygulanır. CANLI VE PARLAK SAÇLAR İÇİN MUTLAKA BU YÖNTEMİ DENEYİN Öte yandan İbrahim Saraçoğlu saç bakımı için kullanılabilecek doğal yöntemi de açıkladı. Yapmanız gereken tek şey vereceğimiz bu karışımı düzenli olarak kullanmak. Bir tutam ısırgan otunu 750 ml kaynayan suda dört dakika hafif ateşte haşlayınız. Soğuduktan sonra süzünüz. Saçlarınız temiz ise ısırgan otu suyu ile yıkayınız. Yarım saat bekletip suyla yıkayınız. Saçınız kirli ise önce şampuan veya sabunla yıkayıp sonra ısırgan otunun haşlama suyunu saçlarınıza uygulayıp yarım saat bekletiniz. Sonra sadece suyla yıkayınız. Bu uygulama saçlarınıza, canlılık, parlaklık kazandırır. Kepeklenme ve yağlanmayı da önler. ISIRGAN OTUNUN FAYDALARI NELERDİR? Vücutta biriken toksinlerin dışarıya atılmasını sağlar. Böbrek taşı oluşumunu engeller. Baş ağrısına iyi gelir. Vücuttaki ödemin azalmasında yardımcı olur. Kan dolaşımının düzene girmesinde ve artmasında etkilidir. Kalp sağlığı için faydalıdır. İdrar yolu enfeksiyonlarını iyileştirir. Solunum problemleri yaşayan kişilerin tüketilmesi önerilir. Alerjen sorunu olan kişilerin tüketilmesi önerilir. Gut hastalığı olan kişiler tarafından kullanılması iyidir. Kireçlenme ve eklem ağrısı yaşayan kişiler çay olarak tüketebilir. Prostat problemi olan erkeklerin tüketmesi faydalıdır. Kemik sağlığına iyi gelir. Saç sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Saç köklerini besleyerek saç derisinin hava almasını sağlar. Böylelikle saçlar daha hızlı ve gür bir şekilde uzar. Aynı zamanda saçın yıpranmış görüntüsünü de iyileştirir. Cilt sağlığı üzerinde faydaları bulunur. Saç dökülmesi problemlerinde azalma sağlaması için kullanılabilir.

İbrahim Saraçoğlu'ndan çay demleme tarifi Haber

İbrahim Saraçoğlu'ndan çay demleme tarifi

Sizde günü çaysız başlamadan yapamıyorsanız mutlaka bu yöntemi denemelisiniz. Çay demlerken genelde kaynamış suya çayı atıp bekliyoruz ancak bu doğru değil. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu doğru çay demleme yöntemlerini tek tek açıkladı. Çay sevmeyenler bile bu tarif sonrası demlik demlik çay içecek. İşte çay demlemenin püf noktaları… BU TARİF İLE DEMLİK DEMLİK ÇAY İÇECEKSİNİZ Hem sabahları hem de akşamları ailecek tüketilen çayı aslında bugüne kadar yanlış demliyormuşuz. Toplumuzda her gece bir demlik çay ailecek oturulur ve içilir. Severek tükettiğimiz çayı boşuna ziyan etmeyin. İbrahim Saraçoğlu doğru çay demleme yöntemlerini tek tek açıkladı. Bu tarif ile demlik demlik çay içeceksiniz. SAKIN BU HATAYA DÜŞMEYİN Çayı demlerken kaynayan suyun içine direkt olarak çayı döküyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. Nedeni ise kaynar suyun üzerine çayı döktüğünüzde bütün yüzeyde bulunan pöröz kısmını kapatmış oluyorsunuz. Sıcak suda kalsiyum ve karbonat olduğu için çayda saman gibi bir tat oluşur. Zamanla çay aromasını kaybeder ve tadı gider. Bu yüzden çayı bu şekilde demlememelisiniz. Genellikle çoğu insan bu şekilde çay demler ama hata yaptığının farkına da pek varmaz. İBRAHİM SARAÇOĞLU’NDAN ÇAY DEMLEME TARİFİ Kaynamış suyun içine kaç kişiyseniz ona göre çay atıp ağzını kapatın. Kendiliğinden demlenmeye başlayacaktır. Kesinlikle ve kesinlikle evinizde herhangi bir bitkiyi hazırlarken, bitkiyi bardağa koyup üzerine kaynar su ilave etmeyin. Önce suyu döküp sonra bitkiyi ilave etmelisiniz. Çayı bir dakika demledikten sonra süzerek tüketebilirsiniz. Bir dakika demledikten sonra içtiğinizde en güzel kısmını içersiniz. İçindeki uyarıcı maddelerin en yüksek olduğu an o andır. ÇAYIN FAYDALARI NELERDİR? Siyah çay tüketiminin kalp sağlığına iyi geldiği bilinmektedir. Siyah çayın içeriğinde kafein bulunur. Bu kafein kan pıhtılaşması gibi sorunların ortaya çıkmasını engeller. Bu da kalp krizi gibi sorunların önüne geçer. Siyah çay tüketiminin tip 2 diyabetinin meydana gelmesini engellediği bilinmektedir. Diş çürümesini önlediğine yönelik açıklamalar vardır ancak bu konu hakkında bir açıklama bulunmamaktadır. İshal, kemik erimesi, kilo kaybı, baş ağrısı ve kilo kaybı gibi problemleri bulunan kişilerin kullanması önerilir.

Prof. Dr. Saraçoğlu: Gripten kurtulmanın tek yolu Haber

Prof. Dr. Saraçoğlu: Gripten kurtulmanın tek yolu

Son dönemde korkunç bir grip salgını durumu var. Hızla yayılan bu grip insanı adeta süründürüyor. Yüksek ateş, öksürük, baş ağrısı, üşüme ve şiddetli derecede halsizlik etkisi yaratan bu grip kolay kolay geçmiyor. Ne kadar ilaç kullansakta halsizlik devam ediyor ve insanı bezdiriyor. Bu salgından kurtulmanın yolu ise bu doğal otu tüketmekten geçiyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu mucizevi ot ile bağışıklık sisteminiz tavan yapacak. Geçmeyen halsizlik durumu anında yerini yüksek enerjiye bırakacak. Kimse bu otu bilmiyor ancak ilaç üreticilerin temel kaynağı aslında bu ot. İşte İbrahim Saraçoğlu'nun gripten kurtulmak için kullandığı o kür tarifi... BU BELİRTİLER VARSA DOKTORA KOŞUN Son zamanlarda grip vakaları hızla arttı. Özellikle yaygın olan son virüs herkesin korkulu rüyası oldu. Yatak döşek yatıran bu virüs adeta insani sürünüdürüyor. Eğer sizde de öksürük, baş ağrısı, halsizlik ve şiddetli üşüme gibi belirtiler varsa hemen doktora koşun. Bu grip ilk başlarda öksürükle başlar ancak çoğu kişi bunu önemsemez. Ancak ilerleyen sürede şiddetli halsizlik, üşüme ve yüksek ateşle kendini gösterir. Bizde sizler için bu korkulan gripten kurtulmanın yolunu araştırdık. İbrahim Saraçoğlu'nun bu kür tarifi ile gripten hem kurtulacaksınız hem de korunacaksınız. GRİPTEN KURTULMANIN TEK YOLU Yukarıda da bahsettiğimiz gibi gripten kurtulmanın tek yolu İbrahim Saraçoğlu'nun bu kür tarifi. Peki bu kür tarifi ne ve nasıl yapılıyor? İbrahim Saraçoğlu'nun hastalara önerdiği bu kür yoğurt otu ile hazırlanan özel bir karışımdır. Yoğurt otu İbrahim Saraçoğlu tarafından hayatımızda bilinirliği artırılan bir bitki. Profesör İbrahim Saraçoğu’nun faydalarını her platformda saymakla bitiremediği bu şifa kaynağı bitki çayı demlenerek içilebildiği gibi gargara da yapılabilir. Peki yoğurt otu kürü nasıl yapılır? Yoğurt otu kürü nasıl tüketilmeli? İşte İbrahim Saraçoğlu'nun yoğurt otu kürü tarifi; İBRAHİM SARAÇOĞLU'NUN YOĞURT OTU KÜRÜ TARİFİ Kaynayan 1,5 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı yoğurt otu atıp 6 dakika kaynatılır. Ilıyan su sabah kahvaltısından sonra ve akşam yatarken olmak üzere günde 2 defa gargara yapılarak kullanılır. Bir hafta boyunca her gün, bir haftadan sonra ise üç günde bir kullanılır. Kür tiroit rahatsızlıkları için uygulanacaksa Saraçoğlu hocanın önerisi akşam kullanımlarında önce biraz gargara yapmak sonrasında ise kalan çayı içmek şeklinde. YOĞURT OTUNUN FAYDALARI NELER? Yoğurt otunun genel özelliklerinden bahsettikten sonra sıra geldi faydalarını sıralamaya. İşte son zamanlarda sıklıkla duymaya başladığımız yoğurt otu ne işe yarar Sorusunun cevapları: Kan temizleyici özelliğe sahip yoğurt otunun cilt ve kanser hastalıklarında faydalı olduğu söylenir. Cildi gençleştirir ve cilt kırışıklıklarını giderir. Yoğurt otundan demlenecek çay ile yapılan gargaralar guatr ağrılarını hafifletir, ses tellerine iyi gelir. Ayrıca yoğurt otu çayı ile yapılacak gargaranın aftlara ve boğaz iltihaplarına da iyi geldiği söylenir. Ciltteki yaraların iyileşmesinde önemli rol oynar. Safra kesesi taşları ve idrar yolu enfeksiyonlarında fayda sağlar. Romatizma ağrılarına iyi gelir. Demir eksikliğine iyi gelir. Ağrı kesici etkisi olan bu ot ile hazırlanacak yoğurt otu kremi bel ve boyun ağrılarına iyi gelir. Lenf bezi sorunlarına etki sağlar. Epilepsi hastaları için sakinleştirici etki gösterir. Şişliklere ve ödeme iyi gelir. Taze yoğurt otunun kaynatıldığı suyun cilde sürülmesi cildi gerdirir, kırışıklıkları giderir.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
agazete En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.