SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğiticilerin eğitimi Bursa'da gerçekleşti

Sürdürülebilir Kalkınma ve Çevre Derneği’nin yürütücüsü olduğu ERASMUS+ Programı kapsamındaki VET4GSEB projesinin "Eğiticilerin Eğitimi" programı Bursa'da gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Eğiticilerin eğitimi Bursa'da gerçekleşti

Programın amacı, Türkiye ve Bulgaristan’ın Mesleki Eğitim ve Öğretim (VET) alanındaki deneyim ve iyi uygulamalarını Arnavutluk, Ermenistan, Gürcistan ve Ukrayna'daki mesleki eğitim ve öğretim kurumlarına aktarmak olduğu belirtildi. Proje kapsamında, ulusal mesleki eğitim sağlayıcılarına uyarlanmış çözümler, eğitim materyalleri, vaka çalışmaları, araçlar ve kılavuzlar sunularak, yenilenebilir enerji sektöründeki işgücü piyasasının beceri ihtiyaçlarını karşılamak üzere eğitim uygulamalarını ve programlarını güncellemelerine olanak sağlanması hedeflendi.

GURUR KAYNAĞI

Programın açılışında konuşan Sürdürülebilir Kalkınma ve Çevre Derneği Genel Sekreteri Sedat Vatandaş, "Yeşil dönüşüm sürecinde hedeflenen sonuçlara ulaşmak için bütünsel çözümlere ihtiyaç olduğunu bu nedenle sadece teknolojinin ilerlemesinin yeterli olmadığını, bu teknolojiyi uygulayacak insan kaynağının da oluşturulması gerekiyor” dedi.

Vatandaş, pilot eğiticilerin eğitiminin Türkiye’de uygulanmasının kendileri açısından gurur kaynağı olduğunu da belirtti. 2023 yılı başında başlayan ve 2024 yılı sonunda tamamlanacak olan proje kapsamında, tüm proje katılımcı ülkeler Türkiye’de edindikleri tecrübeleri yenilenebilir enerji alanında çalışan teknikerlerle paylaşacak.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

Sürdürülebilir Kalkınma ve Çevre Derneği, kurulduğu günden beri birçok alanda ulusal ve uluslararası projeler gerçekleştirirken, son yıllarda yurtdışı stratejik ortaklıklar kurarak enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanında ülkemize katma değer sağlamaya devam ediyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.