Marşal Pasta, mucidinin Ulus Pastanesi olduğu,1928yılında kendi el becerisiyle yaptığı pastasına ilk olarak MAREŞAL adını koyduğu, daha sonra ağızdan ağıza isminin Marşal’a dönüştüğü pastanın ismidir.
Haber Giriş Tarihi: 16.03.2025 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2025 18:03
Kaynak:
Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Türkiye’nin ilk Marşal Pastası Rasim Öztat tarafından Ulus Pastanesi‘nde yapılmıştır. 1928’den bu yana mucidi olduğu Ulus Pastanesi tarafından 97 yıldır , tam 3 kuşaktır üretilen Marşal Pastanın İSMİ ,REÇETESİ ,HİKAYESİ ve TESCİLİ Türk Patent Kurumu nezdinde Ulus Pastanesi’ne Aittir. Marşal Pasta adıyla tanınan tek kişilik çikolatalı pasta bundan 97 sene önce ilk olarak Ulus Pastanesinde üretilmiştir ;;önce Bursa’ya sonra Türkiye’ye Ulus Pastanesince tanıtılmıştır ve meşhur edilmiştir.
Marşal Pastanın hikayesi….
1928 yılında Rasim Öztat, Ulus Pastanesi’ni açtığı sene, iş yerine özel bir lezzet olması için tamamen kendi el becerisiyle bir pasta geliştirmiş ““ 4 Katlı bir pasta yaptım üstünden de çikolatası akıyor adeta RÜTBEDEN gelen MAREŞAL ‘i andırıyor”” diyerek pastasının adını ilk “ Mareşal “koyar. Daha sonra 2. Dünya Savaşı sonları,1950 yıllarında meşhur MARSHALL YARDIMLARI olur ve halk arasında pastasının adı etkilenilerek Marşal’a dönüşür.
1950 yılından bu yana da Marşal ismiyle ,Ulus Pastanesi’nce satışa sunulmuştur. Bu hikaye, bu eşsiz lezzet, Bursa Kapalı Çarşısı’ndaki Ulus Pastanesi’nde Rasim Öztat tarafından yaratılmıştır.
1928’de yapılan reçete, KREMASIZ, kabartma tozu dahi kullanılmadan, dolapta dayanması için kıvam arttırıcı dahi atılmadan, dört katı ayrı ayrı açılıp,yapılışı 4 saati bulan zahmetli bir pastadır. Çok özel sosu ve birinci sınıf çikolatasıyla 97 senelik reçete aile içinde değişmeden korunmaktadır.
1 saatte yapılan kremalı yaş pastalar gibi değildir ve onlar gibi de aşırı yumuşak değildir.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
agazete
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Marşal Pasta nedir?
Marşal Pasta, mucidinin Ulus Pastanesi olduğu,1928yılında kendi el becerisiyle yaptığı pastasına ilk olarak MAREŞAL adını koyduğu, daha sonra ağızdan ağıza isminin Marşal’a dönüştüğü pastanın ismidir.
Türkiye’nin ilk Marşal Pastası Rasim Öztat tarafından Ulus Pastanesi‘nde yapılmıştır. 1928’den bu yana mucidi olduğu Ulus Pastanesi tarafından 97 yıldır , tam 3 kuşaktır üretilen Marşal Pastanın İSMİ ,REÇETESİ ,HİKAYESİ ve TESCİLİ Türk Patent Kurumu nezdinde Ulus Pastanesi’ne Aittir. Marşal Pasta adıyla tanınan tek kişilik çikolatalı pasta bundan 97 sene önce ilk olarak Ulus Pastanesinde üretilmiştir ;;önce Bursa’ya sonra Türkiye’ye Ulus Pastanesince tanıtılmıştır ve meşhur edilmiştir.
Marşal Pastanın hikayesi….
1928 yılında Rasim Öztat, Ulus Pastanesi’ni açtığı sene, iş yerine özel bir lezzet olması için tamamen kendi el becerisiyle bir pasta geliştirmiş ““ 4 Katlı bir pasta yaptım üstünden de çikolatası akıyor adeta RÜTBEDEN gelen MAREŞAL ‘i andırıyor”” diyerek pastasının adını ilk “ Mareşal “koyar. Daha sonra 2. Dünya Savaşı sonları,1950 yıllarında meşhur MARSHALL YARDIMLARI olur ve halk arasında pastasının adı etkilenilerek Marşal’a dönüşür.
1950 yılından bu yana da Marşal ismiyle ,Ulus Pastanesi’nce satışa sunulmuştur. Bu hikaye, bu eşsiz lezzet, Bursa Kapalı Çarşısı’ndaki Ulus Pastanesi’nde Rasim Öztat tarafından yaratılmıştır.
1928’de yapılan reçete, KREMASIZ, kabartma tozu dahi kullanılmadan, dolapta dayanması için kıvam arttırıcı dahi atılmadan, dört katı ayrı ayrı açılıp,yapılışı 4 saati bulan zahmetli bir pastadır. Çok özel sosu ve birinci sınıf çikolatasıyla 97 senelik reçete aile içinde değişmeden korunmaktadır.
1 saatte yapılan kremalı yaş pastalar gibi değildir ve onlar gibi de aşırı yumuşak değildir.
En Çok Okunan Haberler