Dağ yöresi ilçelerimizden Keles’in en güzel ve leziz restoranlarından Mervey Et Lokantası'nın 3 kardeş işletmecisi Veysel, Meriç ve Ediz Yağcı ile leziz yemeklerin sırrı başta olmak üzere bir çok konuyu ele aldığımız güzel, detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.
Haber Giriş Tarihi: 12.11.2020 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2020 08:27
Kaynak:
Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Özkan YILDIRIM
Öncelikle Mervey Et Lokantası'nın kuruluşu ile ilgili bizlere bilgi verir misiniz? Ne zaman kurulmuştur? Ne zaman diğer hizmetler devreye girmiştir?
1997’DEN BUGÜNLERE
1997 yılında Merve Et Lokantası kurulmuştur. O zamandan bu zamana kadar devam ediyoruz. Kurulduğunda ızgara olarak hizmet vermeye başladık, sonrasında sulu yemek anlamında çalışmalarda yapmaya başladık. Ve son olarak da Yemek Sanayi üretimlerini de ilave etmiş olduk. Şuan toplamda üretim olsun servis olsun dağıtım olsun 20 kişilik profesyonel işini iyi bilen ekibimiz ile hizmet vermekteyiz.
KELES’E ÖZEL LEZZETLER EŞLİĞİNDE
Peki bizlere Mervey Et Lokantası'nın menüsü ile ilgili bilgi verir misiniz?
Burası zaten Et Lokantası olarak geçtiği için et ağırlıklı bir lokanta. Ana temamız ızgara üzerine. Tabii ki Keles’in güveci ünlüdür biliyorsunuz. Burada aynı anda aşağı yukarı 120 kişiye servis yapabilmekteyiz. Pandemi sürecinde olduğumuzdan 60 kişiye 70 kişiye kadar indirmiş durumdayız. Pandemi sürecinden sonra inşallah tabii yine eskisi gibi 120 kişiye kadar servis yapabileceğiz. Öncelikle menümüzden bahsedecek olursam, çorbalarımızdan başalamak isterim. Şu an 5 çeşit çorbamız var. Bunlar; Kelle, İşkembe, Mercimek, Ezogelin ve Tavuk Suyu. Servisimiz sabah 06:00’da çorbalarımızla başlıyor, akşam kapanış saatimiz işte yine bu pandemi sürecinde 22:00’ye kadar hizmet vermeyi sürdürmekteyiz. Öğlene doğru 11:00 gibi öğlen yemeklerimiz devreye giriyor, hareketlilik başlıyor bizim mesela kavurmamız var tas kebabımız var. Ayrıca keçinin erkeği olan Erkeç güveçimiz de mevcut. Bunların yanı sıra sebze yemekleri, et yemekleri, tatlılar ,pilavla aşağı yukarı bu kış sezonunda 20 civarı yemek çeşidimiz mevcut. Yaz döneminde bu çeşitliliğimiz 25'i geçmekte.
KURUCU AĞABEYLERİMİN İSİMLERİNDEN OLUŞMUŞ
Peki şimdi de isterseniz Ediz Bey, Mervey isminin nereden geldiğini öğrenelim sizden
90'lı yıllarda lokantamız kurulduğunda tabii ne isim verelim diye düşünülmüş , aynı zamanda lokantamızın kurucuları olan ağabeylerim Veysel ve Meriç’in isimlerinin ilk üç harflerinin Mer ve Vey’in birleştirilmesi ile Mervey ortaya çıkmış. Ve Mervey Et Lokantası olsun demişler.
KELES VE BURSA İLE İLGİLİ HEDEFLERİMİZ VAR
Gelecekle ilgili ne gibi planlarınız, hedefleriniz var? Bunları bizlerle paylaşır mısınız?
Gelecekle ilgili Bursa'ya açılmayı düşünüyoruz, nasip olursa herhalde Bursa'ya açılacağız. Ayrıca Keles’te Sosyal Tesis anlamında da hizmet vermeyi düşünüyoruz, sadece yemek üzerine.Keles’imize gelenler biliyorsunuz doğası , Kocayaylası yeşil ve tertemiz havasına gerçekten hayran kalıyorlar bu manada Turizm anlamında ilçemiz maalesef hak ettiği payı alamıyor. O yüzden biz de sosyal tesis anlamında ilçemizde hizmet vermeyi bunun yanı sıra da lokanta restaurant anlamda da Bursa'ya açılmayı planlıyoruz ağabeylerimiz ile birlikte.
KELES TURİZMDEN HAK ETTİĞİ PAYI ALAMIYOR
Buralara işte bazen turlarla gelen insanlarımız var ama tabii fazla değil bunun daha da fazla artması lazım geldiklerinde İşte bizim bu güzel yemeklerimizi gördüklerinde insanlar çok seviyorlar, beğeniyorlar. Çünkü işte bizim buradaki hayvanlarımız devamlı doğada, yaylada , arazide beslendiklerinden etleri de çok lezzetli oluyor ve gelen konuklarımız tarafından çok beğeniliyor. Bizde bu doğrultuda bu lezzetimizin çok daha fazla toplum kesimleri tarafından bilinmesini istiyoruz. Ayrıca yine bizim de burada bir sıcak suyumuz var burası da aslında güzel bir şekilde değerlendirilebilir. İnsanlar çok çok daha uzak yerlere gidebiliyorlar .Keles’imiz Bursa'ya 55-60 kilometre mesafede yarım saat, 45 dakikalık bir yolculukla ulaşabilirler. Daha fazla turistin buralara gelmesini sağlamamız lazım, turizm ayrıca ilçemizin ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum.
DAMAK ÇATLATAN LEZZETLER
Peki son olarak Bursa'dan, İstanbul'dan yurdun dört bir yanından gelen fakat sizi tanımayan insanlarımız ,Mervey Et Lokantası’na geldiklerinde ne ile karşılaşacaklar?
Gelenler öncelikle doğada yetişmiş hayvanlarımızla karşılaşacaklar, az önce söylemiş olduğum gibi. Birbirinden güzel lezzetlerimizi tattıklarında zaten hemen anlayacaklar. Tabii elbette bizim buna el katkımız da var, güzel sunumumuzu da eklemek isterim. Dağda yetişen, yaylada otlayan hayvanlarımızın olması bizim menümüzün en büyük avantajı. Elbette en önemli unsur buraya geldiklerinde doğal lezzetle doğal bir et tadıyla buluşacaklar, bu lezzet çok önemli. Buradan son olarak başta Keles’te yaşayan, Bursa'da yaşayan hemşerilerime sevgilerimi selamlarımı göndermek istiyorum. Ve elbette az önce de söylemiş olduğum gibi doğal lezzetleri ile Keles’te bulunan Mervey Et Lokanta’mıza herkesi bekliyoruz
GİRİŞİMCİ KARDEŞLERE BRAVO
Görünüş ve sunum anlamında dahi aç olmayan kişilerin bile acıkmasını sağlayan Mervey Et Lokantası'nın birbirinden güzel et yemeklerini, sebze yemeklerini ,çorbalarını ve tatlılarını ben de buradan Keles’e gidip de acaba ne yiyebiliriz diye düşünen herkese kesinlikle tavsiye etmek istiyorum. Aynı zamanda bir Bursalı olarak Mervey Et Lokantası'nın Bursa şubesinin de bir an evvel açılmasını da canı gönülden beklediğimi ayrıca ilave etmek istiyorum.20 kişilik çalışan kadrosuyla Keles İlçemize ve ekonomisine değer katan ve büyümekle ilgilide planları bulunan başta kurucu kardeşler Veysel Yağcı ve Meriç Yağcı olmak üzere röportajımıza vermiş olduğu katkılardan ötürü de teşekkürlerimizi göndermek istediğimiz Ediz Yağcı beyefendiye ve girişimci her üç kardeşimize de çalışmalarında ve hedeflerinde başarılar diliyorum.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Keles’te damak tadının değişmeyen adresi
Dağ yöresi ilçelerimizden Keles’in en güzel ve leziz restoranlarından Mervey Et Lokantası'nın 3 kardeş işletmecisi Veysel, Meriç ve Ediz Yağcı ile leziz yemeklerin sırrı başta olmak üzere bir çok konuyu ele aldığımız güzel, detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.
Özkan YILDIRIM
1997’DEN BUGÜNLERE
1997 yılında Merve Et Lokantası kurulmuştur. O zamandan bu zamana kadar devam ediyoruz. Kurulduğunda ızgara olarak hizmet vermeye başladık, sonrasında sulu yemek anlamında çalışmalarda yapmaya başladık. Ve son olarak da Yemek Sanayi üretimlerini de ilave etmiş olduk. Şuan toplamda üretim olsun servis olsun dağıtım olsun 20 kişilik profesyonel işini iyi bilen ekibimiz ile hizmet vermekteyiz.
KELES’E ÖZEL LEZZETLER EŞLİĞİNDE
Peki bizlere Mervey Et Lokantası'nın menüsü ile ilgili bilgi verir misiniz?
Burası zaten Et Lokantası olarak geçtiği için et ağırlıklı bir lokanta. Ana temamız ızgara üzerine. Tabii ki Keles’in güveci ünlüdür biliyorsunuz. Burada aynı anda aşağı yukarı 120 kişiye servis yapabilmekteyiz. Pandemi sürecinde olduğumuzdan 60 kişiye 70 kişiye kadar indirmiş durumdayız. Pandemi sürecinden sonra inşallah tabii yine eskisi gibi 120 kişiye kadar servis yapabileceğiz. Öncelikle menümüzden bahsedecek olursam, çorbalarımızdan başalamak isterim. Şu an 5 çeşit çorbamız var. Bunlar; Kelle, İşkembe, Mercimek, Ezogelin ve Tavuk Suyu. Servisimiz sabah 06:00’da çorbalarımızla başlıyor, akşam kapanış saatimiz işte yine bu pandemi sürecinde 22:00’ye kadar hizmet vermeyi sürdürmekteyiz. Öğlene doğru 11:00 gibi öğlen yemeklerimiz devreye giriyor, hareketlilik başlıyor bizim mesela kavurmamız var tas kebabımız var. Ayrıca keçinin erkeği olan Erkeç güveçimiz de mevcut. Bunların yanı sıra sebze yemekleri, et yemekleri, tatlılar ,pilavla aşağı yukarı bu kış sezonunda 20 civarı yemek çeşidimiz mevcut. Yaz döneminde bu çeşitliliğimiz 25'i geçmekte.
KURUCU AĞABEYLERİMİN İSİMLERİNDEN OLUŞMUŞ
Peki şimdi de isterseniz Ediz Bey, Mervey isminin nereden geldiğini öğrenelim sizden
90'lı yıllarda lokantamız kurulduğunda tabii ne isim verelim diye düşünülmüş , aynı zamanda lokantamızın kurucuları olan ağabeylerim Veysel ve Meriç’in isimlerinin ilk üç harflerinin Mer ve Vey’in birleştirilmesi ile Mervey ortaya çıkmış. Ve Mervey Et Lokantası olsun demişler.
KELES VE BURSA İLE İLGİLİ HEDEFLERİMİZ VAR
Gelecekle ilgili ne gibi planlarınız, hedefleriniz var? Bunları bizlerle paylaşır mısınız?
Gelecekle ilgili Bursa'ya açılmayı düşünüyoruz, nasip olursa herhalde Bursa'ya açılacağız. Ayrıca Keles’te Sosyal Tesis anlamında da hizmet vermeyi düşünüyoruz, sadece yemek üzerine.Keles’imize gelenler biliyorsunuz doğası , Kocayaylası yeşil ve tertemiz havasına gerçekten hayran kalıyorlar bu manada Turizm anlamında ilçemiz maalesef hak ettiği payı alamıyor. O yüzden biz de sosyal tesis anlamında ilçemizde hizmet vermeyi bunun yanı sıra da lokanta restaurant anlamda da Bursa'ya açılmayı planlıyoruz ağabeylerimiz ile birlikte.
KELES TURİZMDEN HAK ETTİĞİ PAYI ALAMIYOR
Buralara işte bazen turlarla gelen insanlarımız var ama tabii fazla değil bunun daha da fazla artması lazım geldiklerinde İşte bizim bu güzel yemeklerimizi gördüklerinde insanlar çok seviyorlar, beğeniyorlar. Çünkü işte bizim buradaki hayvanlarımız devamlı doğada, yaylada , arazide beslendiklerinden etleri de çok lezzetli oluyor ve gelen konuklarımız tarafından çok beğeniliyor. Bizde bu doğrultuda bu lezzetimizin çok daha fazla toplum kesimleri tarafından bilinmesini istiyoruz. Ayrıca yine bizim de burada bir sıcak suyumuz var burası da aslında güzel bir şekilde değerlendirilebilir. İnsanlar çok çok daha uzak yerlere gidebiliyorlar .Keles’imiz Bursa'ya 55-60 kilometre mesafede yarım saat, 45 dakikalık bir yolculukla ulaşabilirler. Daha fazla turistin buralara gelmesini sağlamamız lazım, turizm ayrıca ilçemizin ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum.
DAMAK ÇATLATAN LEZZETLER
Peki son olarak Bursa'dan, İstanbul'dan yurdun dört bir yanından gelen fakat sizi tanımayan insanlarımız ,Mervey Et Lokantası’na geldiklerinde ne ile karşılaşacaklar?
Gelenler öncelikle doğada yetişmiş hayvanlarımızla karşılaşacaklar, az önce söylemiş olduğum gibi. Birbirinden güzel lezzetlerimizi tattıklarında zaten hemen anlayacaklar. Tabii elbette bizim buna el katkımız da var, güzel sunumumuzu da eklemek isterim. Dağda yetişen, yaylada otlayan hayvanlarımızın olması bizim menümüzün en büyük avantajı. Elbette en önemli unsur buraya geldiklerinde doğal lezzetle doğal bir et tadıyla buluşacaklar, bu lezzet çok önemli. Buradan son olarak başta Keles’te yaşayan, Bursa'da yaşayan hemşerilerime sevgilerimi selamlarımı göndermek istiyorum. Ve elbette az önce de söylemiş olduğum gibi doğal lezzetleri ile Keles’te bulunan Mervey Et Lokanta’mıza herkesi bekliyoruz
GİRİŞİMCİ KARDEŞLERE BRAVO
Görünüş ve sunum anlamında dahi aç olmayan kişilerin bile acıkmasını sağlayan Mervey Et Lokantası'nın birbirinden güzel et yemeklerini, sebze yemeklerini ,çorbalarını ve tatlılarını ben de buradan Keles’e gidip de acaba ne yiyebiliriz diye düşünen herkese kesinlikle tavsiye etmek istiyorum. Aynı zamanda bir Bursalı olarak Mervey Et Lokantası'nın Bursa şubesinin de bir an evvel açılmasını da canı gönülden beklediğimi ayrıca ilave etmek istiyorum.20 kişilik çalışan kadrosuyla Keles İlçemize ve ekonomisine değer katan ve büyümekle ilgilide planları bulunan başta kurucu kardeşler Veysel Yağcı ve Meriç Yağcı olmak üzere röportajımıza vermiş olduğu katkılardan ötürü de teşekkürlerimizi göndermek istediğimiz Ediz Yağcı beyefendiye ve girişimci her üç kardeşimize de çalışmalarında ve hedeflerinde başarılar diliyorum.
ADRES:
Cuma Mahallesi ,
Tahir Hoca Cd.
16740 Keles/Bursa
En Çok Okunan Haberler