Süt reçeli nasıl yapılır?

Zengin bir kahvaltı kültürleri olmazsa bile ilginç lezzetleri olan İspanyolların en çok tükettikleri süt reçelini sizler için derledik. Protein ve kalsiyum kaynağı olan süt reçelinin en basit yapılış yöntemi haberin detayında.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2023 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2023 14:13
Haberyazilimi.com

Ülkemizde ek kültürünün yaygınlaşmasıyla adı geçen süt reçeli aslında yüzyıllardır İspanyol kahvaltı kültürüne hizmet eder. Dulce ve leche isimleriyle anılan İspanyolların gözdesi süt reçeli hakkında merak edilenleri sizler için derledik. İspanyollar sabah kahvaltılarında kızarmış ekmek pankek ya da cheesecake de süt reçelini kullanılır.

Tadı karamele yakın olan süt reçeli zahmetli bir lezzettir. Ancak tek bir püf noktası var. O da inek sütü kullanın. Büyük tencerede yapın ve çubuk vanilya tercih etmeniz yerinde olacaktır.

MALZEMELER

1 litre inek sütü

Bir su bardağı kadar toz şeker

Bir tatlı kaşığı kadar karbonat

2 adet vanilya çubuğu

YAPILIŞI

Büyük ve derin bir tencereye süt ve toz şekeri koyup karıştırın.

Sık sık karıştırın ki dibi tutmasın.

Karışım kaynamaya başladığı an içerisine karbonat ilave edin.

Karıştırma işlemine ara vermeden devam edin.

Çünkü bu esnada süt kabarmaya başlar bu yüzden tencereniz olabildiğince büyük olsun.

Süt hafif krem rengini aldığı al ocağın altını kapatın.

Bu süre ortalama 40 - 50 dakika arası sürer.

Ardından temiz cam kavanozlardaki havayı alın.

Süt reçelini içine yavaş yavaş boşaltın.

Soğuduğunda tüketebilirsiniz.

Afiyet şifa olsun...