Gökçe Çalışci Lokum gibi bir kavurma ile damaklarda iz bırakmak istiyorsanız bu tarife mutlaka göz atın. İşte denenmiş birebir tutan lokum gibi kavurma tarifi
SUDAN UZAK DURUNHer yemekte olduğu gibi kaburmanında bir kaç püf noktası var. Kavurmaya kesinlikle su katmayın. Etler kendi suyu ile pismeli.
ACIKMAYI BEKLEMEYİN
Üstümüzde yorgunluk var açız, bir an önce yemek yemek istiyoruz ama unutmamamız gereken bir nokta var. Kavurmayı kısık ateşte pişireceksiniz bu yüzden acıkmayı beklemeyin. Yemek saatinizden bir kaç saat önce pişmeye bırakın. Et kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmelidir. Pişmeye yakın böbrek yağı katın, ayrı bir lezzet katacaktır.
KAVURMA İÇİN MALZEMELERKuşbaşı et Böbrek yağı Tuz
KAVURMA TARİFİ1. Orta büyüklükteki bir tencerenin içerisine etleri koyun. Ocağın altını açın ve hiçbir şey ilave etmeden, ara ara karıştırarak etleri kısık ateşte pişirin. Tencerenin kapağını mutlaka kapalı tutun.
2. Tenceredeki etlerin rengi değişmeye başladığında ve etler suyunu salmaya başladığında pişmeye yakın böbrek yağını eritip üzerine dökebilirsiniz.
3. Bir miktar tuzun ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve hafif kızarana kadar pişirin. Kavurmanız hazır. Afiyet olsun. İyi bayramlar...