KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ
Kremalı mantar çorbası malzemeler
500 gr kültür mantarı 2 yemek kaşığı tereyağı 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı un 4 su bardağı su 200 ml krema Tuz KarabiberKREMALI MANTAR ÇORBASI YAPILIŞI
İlk olarak mantarları bol suda durulayın ve süzün. İri iri doğrayın. Mantarları tereyağında 3-4 dakika soteleyin. İnce ezilmiş sarımsak ve unu, mantar soteye ilave edip unun rengi dönünceye kadar kavurun. Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve azar azar suyu ilave edin. Tuz ve karabiber ve istediğiniz baharatlar ile tatlandırıp kaynatın. Son olarak koyulaşan çorbanın içerisine kremayı ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirin. Pişirme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın. Sıcak servis edin.MİSKET KÖFTELİ SEBZE KEBABI TARİFİ
Misket köfteli sebze kebabı malzemeler
250 gram kıyma Patates Patlıcan Yeşil biber Domates Soğan Sarımsak Karabiber Nane Kimyon Ekmek içi Tuz Biber sos Sıvı yağMİSKET KÖFTELİ SEBZE KEBABI YAPILIŞI
Önce köfteleri hazırlayarak başlayın. Kıyma, ekmek içi, kimyon, nane, karabiberi bir kaba alın. Üzerine Sarımsak ve soğanı rendeleyin. Köfte harcını iyice karıştırın ve misket halinde yuvarlayın. Patlıcanları küp küp doğrayın ve bir süre tuzlu soğuk suda bekletin. Patatesleri küp küp doğrayın ve kızmış yağda hafif kızartın. Patlıcanları kızmış yağda hafif kızartın. Biberleri kızmış yağda hafif kızartın. Domatesleri hafif kızartın. Kızarmış bütün sebzeleri bir borcama alın. Üzerine hafif kızarmış misket köfteleri ekleyin. Biber sos, sıvı yağ ve tuzu borcamın üzerine gezdirin önceden ısınmış 160 derecelik fırında iyice pişene kadar pişirin.NOHUTLU ŞEHRİYE PİLAVI TARİFİ
Nohutlu şehriye pilavı malzemeler
2 su bardağı arpa şehriye (200 ml bardakla) 3 su bardağı kaynar su 1 su bardağı haşlanmış̧ nohut 250 ml 1 adet iri kuru soğan 2 adet iri kırmızı kapya biberi 50 gram tereyağı 5 -6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı acı pul biber 1,5 tatlı kaşığı tuz ve tavuk bulyonNOHUTLU ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞI
Tencereyi ocağa alıp içine yağlarını ekleyin.
Şehriye katıp sürekli karıştırarak biraz renk değiştirene dek kavurun.
Renk almaya başlarken içine; orta irilikte küpler halinde doğranmış biber ve soğanı ekleyin.
Karıştırarak 2 dakika şehriyeleri yakmadan güzelce renk alana kadar hep beraber kavurun.
Daha sonra haşlanmış nohut, pul biber ve tuzunu ekleyelim kaynar suyunu yada varsa tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde pişirin.
TULUMBA TATLISI TARİFİ
Tulumba tatlısı malzemeler
Hamuru için:
2 su bardağı su 2,5 su bardağı un 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı toz şeker Yarım çay kaşığı tuz 3 adet yumurta 3 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı limon suyuŞerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
Ayçiçeği yağı
TULUMBA TATLISI YAPILIŞI
Tatlınızın şerbetiyle işe başlayın. Şeker ve suyu bir tencerede pişirip kaynamaya başlayınca altını kısın. Kıvamı koyulaşana kadar kısık ateşte 30-35 dakika daha pişirin. İçine limon suyunu da ilave edin ve ılınmaya bırakın. Şerbeti oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve iyice soğutun. Tatlının hamuru için su, tereyağı, şeker ve tuzu ekleyip kaynatın. Unu eleyip kaynayan karışıma ilave edin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın ve altını kısın. 4-5 dakika da kısık ateşte karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Hamuru oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirip içine teker teker yumurtaları ekleyin. Yumurtaları mikser yardımıyla hamura iyice yedirdikten sonra limon suyu ve irmiği de ilave edin ve yeniden 5 dakika kadar mikserle karıştırın. Sıvı yağı tencerenize alıp hamurdan soğuk yağa krema sıkma torbası ve yıldız uçla parçalar sıkın ve altını kısık ateşte açın. Nar gibi kızaran tulumbaları yağdan alıp soğuk şerbete atın ve 2-3 dakika bekletin. Kevgir yardımıyla şerbetten aldığınız tatlılarınızı servis tabağına aktarıp servis edin.