Bu içecekten sonra 3 kıtaya hakim olduk

Osmanlı saray mutfağının favori şerbetlerinden biri kızılcıklı gül şerbeti. Bu içecek ferahlık hissi ve kuvvet veriyor. Peki nasıl yapılır?

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2023 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2023 13:35
Haberyazilimi.com

Kızılcıklı gül şerbeti kan yapıcı özelliğe sahip. Yapılışı son derece pratik olan kızılcıklı gül şerbetini püf noktası ne? Nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Kızılcık kalp ve damar sağlığını korur, tansiyonu düzenler ve kan yapar.

KIZILCIKLI GÜL ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER

750 gram kızılcık

200 gram şeker

1,5 litre su

3 tatlı kaşığı limon

KIZILCIKLI GÜL ŞERBETİNİN YAPILIŞI

Suyun yarısı ile kızılcıkları kaynatın.

Süzgeçte ezdiğiniz kızılcıkların suyunu bir kaba alın.

Suyun kalan yarısı ile şekeri kaynatın ve üzerine kızılcık suyu ile limon suyunu ilave edip karıştırın.

Soğuk servis edin.

KIZILCIĞIN FAYDALARI

Aşırı yemek yeme ve yediklerini sindirememe problemlerini ortadan kaldırır. Hatta ülser gibi mide rahatsızlıklarının üstesinden gelmeye yardımcı olur. Kızılcık cilde faydaları ile özellikle kadınların gözde meyveleri arasındadır. Antioksidan içeriği sayesinde cilde zarar veren ajanları yok ederek cildin parlamasına ve yaşlanma etkilerinin minimuma inmesini sağlar. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kızılcık maskesi ile cildinize sağlıklı bir dokunuş sağlayabilirsiniz. Kızılcık böbrek taşı oluşumunu engeller. Böbrek taşlarını düşürmek için kızılcık suyu tüketilmesi önerilir.