Hem sevdiğiniz ve istediğiniz şekilde beslenip hem de kilo almadan hayatınızı sürdürmek sandığınız kadar zor değil. Beslenmenizdeki kritik noktaları gözden kaçırmadığınız sürece ve tabii bunları hayatınızın bir parçası olarak günlük rutininize dahil etmeyi başardığınızda, hayat boyu kilo sorununa veda etmeniz mümkün olur. Kilo vermenin de ilk kuralı neleri yiyip neleri yiyemeyeceğiniz olmalı. İşte en sağlıklısından gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz diyet pasta tarifi...
MALZEMELERKeki İçin;
1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 adet olgun muz
6 adet iri hurma
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
3-4 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Ceviz içi
Sosu İçin;
40 gram bitter çikolata
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kakao
Süsleme İçin;
Hindistan cevizi
Çilek
Antep fıstığı
YAPILIŞIDiyet pasta tarifimizde kullanacağımız kırmızı mercimeği ve hurmaları yıkayıp, bir gece önceden mercimeği normal suda, hurmayı ise sıcak suya ıslatalım. (7-8 saat beklemiş olmalı). Bu detayı belirttiğimize göre artık tarifimize başlayabiliriz. Yumuşamış mercimekleri ve hurmanın suyunu süzüp rondoya alalım. Üzerine 2 adet olgun muz, 2 adet yumurta, 1 kabartma tozu, yarım çay kaşığı karbonat, 3-4 yemek kaşığı kakao ve yarım çay bardağından az zeytinyağını ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana kadar geçirelim. Mama kıvamında bir hamur elde edeceğiz. Ardından kek hamuruna ceviz içini de ekleyip karıştıralım. Kek için kullanacağımız tepsi yada borcamı zeytinyağı ile yağlayıp kek harcını güzelce dökelim.160 derecelik fırında, 35-40 dakika kontrollü pişirelim. İçinin pişmesi biraz zaman alıyor, bunun için telaş etmeyin.
Kek pişerken bizde bu arada kekin sosunu hazırlayalım. Bunun için 40 gram bitter çikolatayı bir cezveye koyarak, benmari usulü eritelim. Daha sonra cezvenin içine; 1 çay bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 tatlı kaşığı kakao ekleyerek, sosu kaynatalım. Sos kaynayınca ocaktan alalım. Pişen keki fırından alalım ve pişen kekinizin üzerine yavaş yavaş sosu dökelim. Diyet pastamız sosunu çekip soğuduktan sonra üzerini hindistan cevizi, çilek, Antep fıstığı gibi diyete uygun malzemelerle süsleyelim.
Afiyet olsun...