Kil, çok uzun senelerdir güzellik ve sağlık için kullanılan toprak türüdür. İçerisinde yer alan bazı bileşenler sayesinde cildi taze tutan kil, insan sağlığına yan etkide bulunmaz. Magnezyum, alüminyum, demir, silisyum, kalsiyum, çinko gibi mineralleri bünyesinde barındıran kil maskesi birden fazla cilt probleminin önüne geçmektedir.
Kil Maskesi Faydaları Nelerdir? Kil maskesinin cilt için bazı faydalara sahip olduğunu belirtmek mümkün olacaktır. Bu faydalardan bazıları; - Gözenekleri daha sıkı hale getirir. - Aknelerin varlığını en aza indirir ve oluşumlarını önler. - Lekelerin renginin açılmasına yardımcı olur. - Cilt rengini normal hale getirir. - Ölü deriyi arındırarak, daha parlak bir cilde sahip olmaya destek olur. - Ciltteki yağı dengeler.
Kil Maskesinin Çeşitleri Kil maskesi; yeşil, beyaz, kırmızı, pembe, sarı gibi birden fazla türe sahiptir. Maskenin uygulanması adına tercih edilecek tür, kişinin cildinin ihtiyacına göre yapılmalıdır. Bu şekilde daha olumlu sonuçlar alınabilir. Kil Maskesinin Çeşitlerine Göre Faydaları - Kırmızı maske: Kuru ciltler için önerilen çeşittir. Kaşıntı, egzama, cilt pullanması gibi problemleri oldukça hızlı bir şekilde çözer. Nemlendirici maskelerde olduğu gibi bu maske türü cilt yağlanmasına neden olmaz. Cildin yağını normal seviyeye getiren kırmızı kil maskesi, ayda bir kez uygulanmalıdır. - Beyaz maske: Sivilce problemi olan kişilerin bu maskeyi kullanması önerilir. - Yeşil maske: Siyah noktalardan şikayetçi olanlar ve yağlı bir cildi bulunan kişiler adına yeşil kil maskesi önerilmektedir. Yeşil kil maskesi yapılırken, cilt üstünde çatlamadan kuruması gerekir. Bu şekilde daha fazla fayda sağlamaktadır.
- Pembe maske: Cilt üzerindeki kızarıklıkları azaltır. Cildin genç ve canlı görünmesini arzu eden kişiler adına en uygun maske pembe kil maskesidir. Ancak bu, hassas ciltler için uygun değildir. - Mavi maske: Cilt hücrelerini oldukça kısa bir zamanda iyileştirebilen mavi kil maskesi; sivilcelerden, güneş lekelerinden ve yara izlerinden kurtulmak için birebirdir. Bunun yanı sıra cildin tonunun açılmasını isteyen kişiler de bu maskeyi kullanabilir. - Sarı maske: Sarı kil maskesi, aktarlar aracılığı ile kolay bir şekilde alınabilir. Sarı kil maskesi, gözenekleri temizler. Cilt üzerinde bulunan bütün mikropları ve kirleri yok eder. Bununla beraber çok hızlı sonuç verir. Sarı kil maskesinden en olumlu sonucu almak adına, öncelikle yeşil ve beyaz maskeleri kullanmak, daha sonra sarı kil maskesini kullanmak önerilir.
#6
Kil Maskesi Uygulanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Evde kil maskesini uygularken, dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Bunlar aşağıdaki gibi sıralanabilir; - Kil maskesi hazırlanırken, çeşme suyu yerine içme suyu kullanılmalıdır. Bunun nedeni; çeşme suyunda klor bulunmasıdır. - Kil maskesi hazırlanırken tahta kaşık kullanılması önemlidir. Aksi halde kil maskesinin yapısı bozulabilir. - Evde hazırlanan kil maskesine su, az az ilave edilmelidir. Suyun kontrollü bir biçimde ilave edilmesi kıvamı konusunda önemlidir. - Kil maskesi, tüm cilt üzerine değil sadece sorunlu olan kısma uygulanmalıdır. - Kil maskesinin bekletilme süresi yaklaşık 10 ile 15 dakika civarındadır. - Yeşil kil maskesi, cilt üzerinde kurumadan yıkanmalıdır. - Cildin kurumaması adına maskeler haftada sadece bir defa uygulanmalıdır. Kil Maskesinin Uygulanması Kil maskesinin uygulanması adına, kişi istediği kadar kil ile yeterli miktarda suyu karıştırarak uygulayabilir. Kıvam alan maske, uyumadan bir saat önce yüze uygulanmalıdır. Daha sonra 15 dakika bekletilen maske yıkanmalıdır. Bu şekilde kil maskesinin olumlu etkileri gözlemlenebilir.