Soğanlarda bulunan kükürt bileşiklerinden biri olan (S-metilsistein) ve kuersetin vücuttaki kan şekeri seviyesini kontrol etmede yararlı etkilere sahip olabilir. Soğanda bulunan krom, kan şekerini düzenlemeye yardımcı olabilir. Soğanlardaki kersetin (ve diğer flavonoidler) enflamasyonun önlenmesine yardımcı olur.
Soğanın içinde kükürt fazla bulunur. Kükürt karaciğere detoks uygular ve karaciğerde oluşan metalleri uzaklaştırır.
Soğan sarımsak gibi kokusu yüzünden yemekten korktuğumuz oluyor ancak, sarımsak gibi sağlıklı olması nedeniyle uzmanlar tarafından tüketilmesi isteniliyor. Soğan suyunun sağlık açısından ilk olarak antiseptik olması ve bakterilere karşı vücudu korumasıdır.
Bir dilim olarak kesilmiş kuru soğanı boynunuza bağlayıp bir süre beklettiğinizde vücudunuzda bu metamorfozlar alana kazanç; Kan arınılır ve kolestereol düşürücü etkisi var. Kanda ki pıhtının ortadan kalkmasına astıma yardımcı olur. Soğanı kesip gösterilen şekilde uyuduğunuzda vücudunuzdaki eklem, baş ağrısını yok edecektir.Soğan hangi hastalığa iyi gelir?
Soğan, insanlık tarihi boyunca en yaygın kullanılan şifalı sebzelerden biridir. Güçlü bir antioksidan olarak bağışıklık sistemini güçlendirir ve özellikle kış aylarında soğuk algınlığı, grip, öksürük gibi hastalıklardan korur. Etkili bir balgam söktürücüdür ve kalp sağlığını destekler.