Beste yapmasının yanı sıra kendi çaldığı bazı müzik aletlerinin imalatını da gerçekleştiren Tokgöz, çok sevdiği doğayla iç içe yaşamında fidanlar yetiştiriyor ve ayrıca onlarca sokak hayvanına bakıyor.
HERKES ZİYARETİME GELİYOR Sanatını icra ederken hiçbir zaman ticari amaç gütmediğini söyleyen Tokgöz, “Yaylı, vurmalı, telli ve nefesli olmak üzere oluşturduğum fasıl odamda 160 tane müzik aletim var. Kendime has bir koleksiyon oluşturdum. Herkes ziyaretime geliyor. Özellikle öğrenciler geliyor. Gelmek isteyen herkese kapım açık. Hatta yetenek vaat eden öğrencilere müzik aleti verdiğim bile oluyor. Çünkü onların yaşadığı şeyleri ben de yaşadım. Bunlar para ile ölçülemeyecek şeyler, paradan kıymetli şeyler var hayatta” dedi.
“TAMAMINI LÖSEV’E BAĞIŞLIYORUM” Gençlerden musikiye sahip çıkmalarını isteyen Tokgöz, “Musiki sanatı, insanların duygularını yansıtıyor. Aşkları, sevdaları, özlemleri dile getiriyor. Biz bunun değerini bilmiyoruz, bizim önce kendi sanatımızı öğrenmemiz gerekiyor. Yeniden dünyaya gelsem yine musiki sanatı ile uğraşırdım. Bugüne kadar tamamladığım 2 beste TRT tarafından kabul edildi. Şimdi tamamladığım 5 besteyi daha göndereceğim. Bunların da değerlendirmeden geçeceğini düşünüyorum. Çünkü ben, TRT’nin standartlarına uygun çalışmalar yapıyorum. Bugüne kadar Aydın’ın TRT’den besteleri geçen tek isim olduğumu öğrendim. Bu beni çok onurlandırdı. Bestelerimden elde edeceğim gelirin tamamını LÖSEV’e bağışlıyorum. Çünkü ben musikiyi yaşatmak istiyorum, amacım para kazanmak değil. Bunun dışında doğa ve hayvanlarla uğraşmayı seviyorum. Emekli maaşımın 3’te 1’ini sokak hayvanlarının beslenmesine harcıyorum” şeklinde konuştu. (İHA)