İnternet haber sitelerine Basın İlan dopingi İnternet haber sitelerine Basın İlan dopingi
Fatma ASLAN KUNDAKCI
Zehra Pelin Şen, 4.5 yaşında… Doğumuyla ailesini sevince boğan Zehra Pelin, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle küçücük yaşına 10’dan fazla operasyon sığdırdı. Bir ayağının kısa olmasının yanı sıra tek böbrekli ve makatı kapalı dünyaya gelen Zehra Pelin’in ailesi tüm maddi zorluklara rağmen kızlarının tedavisini aksatmadan sürdürmeye çalışıyor. Anne Neslihan Şen, Zehra Pelin’e gözü gibi baksa da, bir de erkek çocukları bulunan Şen ailesi, sadece tekstil işçisi babanın kazandığıyla artık küçük kızın tedavi masraflarını karşılamakta zorlanıyor. Üstelik yaşıtları koşup oynarken, Zehra Pelin’in onları izleyip üzülmesi Şen ailesini kahrediyor.
 
PAHA BİÇİLEMEZ MUTLULUK SADECE 20 BİN TL İLE 
Evladının bu durumuna bir anne olarak çok üzüldüğünü belirten Neslihan Şen, “Kızımın diğer rahatsızlıklarıyla ilgili tedavisi devam ediyor. Ancak bir de oğlum var ve evde sadece eşim çalışıyor. Eşim tekstil fabrikasında işçi. Ben de kızım doğana kadar çalışıyordum ancak ona bakmak için işi bıraktım. Kızımın yürüyebilmesi için gereken protez 20 bin TL… Bunu karşılayacak gücümüz kalmadı. Devlet sadece 2 bin TL’lik kısmını karşılıyor. Kızımın ayağa kalktığını bir görsem dünyalar benim olacak. Yetkililerin ve hayırseverlerin desteğini bekliyoruz” dedi. 
 
EN BÜYÜK İSTEĞİ BİSİKLETE BİNMEK
Zehra Pelin için daha önce bir protez yaptırdıklarını ancak büyüdükçe yeni bir protez ihtiyacı olduğunu belirten Neslihan Şen, “Zehra Pelin, o protez ile yürümenin tadına vardı. Şimdi ise sadece balkondan arkadaşlarını izlemek zorunda… Çünkü yeni bir protez yaptıracak gücümüz yok. ‘Anne ben de oynamak istiyorum’ dediğinde hiçbir şey yapamamak beni kahrediyor. Çok üzülüyor. O üzüldükçe biz kahroluyoruz. O daha küçücük bir çocuk. Doğal olarak oynamak istiyor, bisiklete binmek istiyor. Biz parka bile sadece geceleri gidiyoruz. Diğer çocuklar yokken” sözleriyle acısını dile getirdi.