Özlem ATAÇ

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Bursa’da faaliyet gösteren Bursa Dağ Yöresi, Bursa Tavşanlılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Büyükorhan Kayapa Köyü Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği, 15 Temmuz Demokrasi ve Kadın Derneği, Orhaneli Semerci Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Uludağlı Efeler Yörük Türkmen Kültür ve Dayanışma Derneği, Yeşeren Umutlar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Suriye’nin İdlib şehrinde şehit ve gazi olan kahraman Mehmetçikler için bir araya geldi. Dernekler, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi’ni ziyaret edip, daha sonra Doğancı Jandarma Komutanlığı ziyaretinde kurban kesimi ve Türk bayrağı takdiminde bulundu, ardından mevlit okutularak bin kişilik lokma dağıtıldı.

EN KIYMETLİ EMANET

Program sonrası dernekler adına konuşma yapan Bursa Tavşanlılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Kurt, Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale şehitlerine yazdığı şiirin “Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker! Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer” mısralarıyla giriş yaptı. Her şehit haberinde yüreklerin bir kez daha dağlandığını belirten Ahmet Kurt, “İşimizi, gücümüzü, ailemizi ve sağlığımızı bir tarafa bırakıp her şehit haberinde yüreğimiz dağlanır ve kenetleniriz. En yüksek mertebe olarak kabul edilen şehitlik mertebesi bizler için çok önemli ve kutsaldır. ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğruna ölen varsa vatandır!’ dizelerinde yer aldığı gibi şanlı bayrağımız, şehitlerimizin kanları ile al rengini almıştır. Bizler için kutsal olan bayrağımız ve vatanımız, gözünü kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Bizler bu emanetleri, birlik beraberlik içerisinde sonsuza kadar koruyacağız ve taşıyacağız” diye konuştu.

ORDUMUZUN YANINDAYIZ

Kurt, son olarak şunları kaydetti: “Suriye’nin İdlib şehrinde şehit olan askerlerimiz başta olmak üzere tarih boyunca yurt içi ve yurt dışında canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz. Allah rahmet eylesin, ruhları şad, mekanları cennet olsun. Hayatta olan kahraman gazilerimize de Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan değerli ailelerine ve milletimize Allah’tan sabırlar temenni ediyoruz. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. Allah askerimizi, polisimizi ve bütün güvenlik kuvvetlerimizi yurt içinden, yurt dışından gelebilecek tüm saldırılar karşısında korusun ve muzaffer eylesin. Terörü üreten, kullanan, destek veren ve terörden medet umanları da lanetliyoruz. Böyle zamanlarda bir arada olduğumuz sürece hiçbir güç bizi bölemez, bu kapsamda burada bulunan bizler, devletimizin ve ordumuzun her zaman yanındayız.”